Wethouders bezoeken ’t Huys te Hoecke

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

PUTTERSHOEK – Dinsdag 17 januari werd de zorginstelling van Zorgwaard ‘‘t Huys te Hoecke’ in Puttershoek bezocht. De wethouders Duurzaamheid kregen in het kader van het project Energieke Regio Hoeksche Waard een rondleiding door het pand, in eigendom van HW Wonen. ’t Huys te Hoecke maakt deel uit van de ‘Wijk van je Leven’, waar zorg voor ouderen en gehandicapten wordt gecombineerd met woningen en activiteiten voor actieve senioren, starters en gezinnen. Samen met Zorgwaard wil HW Wonen haar vastgoed verduurzamen.

Winst behalen

Zorgwaard en HW Wonen zijn samen koplopers in het project Energie Regio Hoeksche Waard. Doel is bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaren en woningbouwcorporaties te helpen met het verduurzamen van hun gebouwen. In de Hoeksche Waard is nog veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels nemen 13 bedrijven deel aan Energieke Regio Hoeksche Waard.

Energieke Regio Hoeksche Waard

Het project Energieke Regio organiseert laagdrempelig en onafhankelijk advies en werkt samen met lokale adviseurs op o.a. het gebied van Energie Prestatie Advies (EPA), installaties, verlichting, regeltechniek, bouwkunde, (collectieve) energiecontracten, het opwekken van duurzame energie en fiscaliteit. Zonder winstoogmerk wordt in het belang van eigenaren van zakelijk en maatschappelijk vastgoed advies gegeven.

Ondernemers welkom om deel te nemen

Alle ondernemers in de Hoeksche Waard die willen bijdragen aan een energieke Hoeksche Waard zijn welkom om deel te nemen aan Energieke Regio. Met de aanpak van Energieke Regio – de toepassing van duurzaamheidsmaatregelen – kan geld worden bespaard. Ook kan een bedrijf zich beter positioneren als maatschappelijk verantwoorde organisatie.

Bezoek tweede in reeks

De wethouders Duurzaamheid van de Hoeksche Waard – Gerard den Boer (Korendijk) en Piet van Leenen (Oud-Beijerland) – brachten samen met Martin Roobol (programmamanager SOHW), Kees Blaak (ambtelijk opdrachtgever) en Ilse Voogt (regionaal projectleider Energie en Klimaat) op dinsdag 17 januari een bezoek aan ’t Huys te Hoecke. Helaas konden wethouders Wouter Joosten (Binnenmaas), Bas Boelhouwers (Cromstrijen) en Paulien Tanja (Strijen) niet bij het bedrijfsbezoek aanwezig zijn. Het was het tweede bezoek in een reeks van acht. Het eerste bezoek, vorig jaar september, was bij Kleinjan’s Aardappelhandel B.V. in Goudswaard.

Voor meer informatie over Energieke Regio kunt u contact opnemen met Jaap Willem Eijkenduijn, 06 53 15 91 75.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren