FC Binnenmaas wint 1e wedstrijd na de winterstop

7 Min Read

ZWIJNDRECHT – Na een succesvol trainingskamp in Papendal en een wisselvallige voorbereiding voor de 2e seizoenshelft konden de mannen van Leo Dekker weer aan de bak.

De eerder gespeelde thuiswedstrijd werd gewonnen door Pelikaan met 1-3 die binnen 10 minuten al met 0-2 voor stonden. Een wedstrijd waar FC Binnenmaas kansloos was tegen de bezoekers die net waren gedegradeerd uit de 1e klasse.

Vandaag moest dat anders zijn, Leo Dekker weet dat als zijn mannen goed staan dat iedere ploeg uit de 2e klasse veel moeite met ze kan hebben dus was het nu zaak om de juiste mannen op de juiste plek te zetten.

In de 6e minuut was al de eerste grote kans voor de thuisploeg, na een steekbal aan de rechterkant van Sharog Susani en een goede voorzet van Anouar Said kon Jesper Nossent van dichtbij op doel schieten, maar Bart de Keijzer stond op de goede plek en wist een snelle voorsprong van de thuisploeg te voorkomen. In de 19e minuut was Pelikaan opnieuw dicht bij de voorsprong, nu was het Jesper Nossent met een goede voorzet op Anouar maar opnieuw was de doelman van FC Binnenmaas de baas en bleef de stand 0-0.FC Binnenmaas had veel moeite om onder de druk van Pelikaan vandaan te komen en liet zich de eerste 20 minuten ver terug dringen, dit zorgde voor veel dreiging van de thuisploeg.

In de 20e minuut was de eerste kans voor FC Binnenmaas, na een goed lopende aanval van Jorian den Otter, Sjoerd van der Pers en Yordi Molendijk was het Danny Maijers die net voorlangs schoot.Een minuut later was Danny Maijers opnieuw dicht bij een doelpunt, maar net voordat hij de bal vanuit een voorzet van Yordi Molendijk op doel wilde schieten was het de verdediger van Pelikaan Achraf Bouchrit die dat wist te voorkomen.Door deze 2 kansen had FC Binnenmaas veel vertrouwen gekregen en wist zich onder de druk van de thuisploeg vandaan te spelen. Sterker nog het was nu FC Binnenmaas die druk zette en Pelikaan die zich steeds verder terug liet dringen. In de 34e minuut kon Rianto Vrutaal na goed stoorwerk alleen af op de doelman van Pelikaan, maar doordat Rianto de bal niet goed raakte bleef de stand gelijk.In de 38e minuut liet de thuisploeg weer eens van zich horen, Jeffrey Nossent schoot binnen de 16 uit de draai op het doel van FC Binnenmaas, maar zijn schot ging net over.In de 42e minuut was daar dan toch de inmiddels verdiende voorsprong voor FC Binnenmaas. Na een goede bal van Sven Post op Danny Maijers kon Danny de bal bij Jorian den Otter krijgen die op zijn beurt de bal binnen wist te schieten.

De 2e helft probeerde Pelikaan direct druk te zetten, maar omdat FC Binnenmaas goed stond hadden ze hier veel moeite mee. De eerste echte kans was dan ook pas in de 59e minuut, de inmiddels ingevallen Angelo Baal schoot over het doel na een goede voorzet van Thomas den Boer.5 minuten later moest Bart opnieuw aan de bak na een goede voorzet van links, maar ook was hij hier de baas en wist zo te voorkomen dat de bal bij één van de spitsen terecht kwam.In de 68e minuut had FC Binnenmaas de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, Danny Maijers zette Yordi Molendijk vrij voor de doelman van Pelikaan maar Yordi was niet rustig genoeg en zag zijn bal richting de zijlijn gaan.In de 75e minuut was het weer de beurt voor Pelikaan, Anouar Said kon van dicht bij op doel schieten, maar ook deze ging er niet in en bleef FC Binnenmaas op voorsprong.

Pelikaan ging in de laatste 10 minuten alles of niets spelen en voor FC Binnenmaas was het nu vooral de bal verdedigen en wegwerken, mooi voetbal zat er niet meer in dus dan maar knokken voor de 3 punten.In de 82e minuut zag Jesper Nossent dat zijn schot van zo’n 25 meter gestopt werd door de doelman van FC Binnenmaas Bart de Keijzer. De laatste kans was nog een gevaarlijke, de thuisploeg kreeg namelijk nog een vrijetrap rond de 16.  Doordat deze kans niet werd benut door Sharog Susani wist FC Binnenmaas dat de 3 punten binnen waren.

Doordat FC Binnenmaas goed stond en hard werkte voor elkaar wisten ze deze wedstrijd te winnen en natuurlijk alle complimenten hiervoor. Als er een man of the match gekozen moest worden zou het natuurlijk erg gemakkelijk zijn om de enige doelpuntenmaker aan te wijzen. In dit geval wil ik toch zeggen dat de doelman van FC Binnenmaas vandaag heel erg belangrijk is geweest voor de overwinning en door zijn vele goede reddingen en het houden van de nul toch echt wel de man of the mach is.

Volgende week speelt FC Binnenmaas thuis tegen Alblasserdam, ondanks het verschil op de ranglijst zal FC Binnenmaas ook in deze wedstrijd vol aan de bak moeten om de 3 punten thuis te houden..

• Opstelling: Bart de Keijzer, Richard vd Wilt, Ralph vd Giessen, Sjoerd vd Pers, Rianto Vrutaal, Johnny Maijers, Yordi Molendijk, Remon van Prooijen, Sven Post, Jorian den Otter en Danny Maijers.
  • Wissels: Jannick vd Laan, Kevin Kuijer, Rolin Notenboom, Milan de Ruiter en Martin Remmers.