ZBVH verliest bij OSV Oud-Beijerland.

Oud-Beijerland – In de uitwedstrijd bij OSV Oud-Beijerland leed ZBVH een ongelukkige en eigenlijk onnodige 1-0 nederlaag.

De eerste helft viel er lange tijd niet echt veel te genieten voor de aanwezige toeschouwers. Omdat de defensies van de twee Hoekse-Waardse kemphanen stonden als een huis viel er nauwelijks serieus werk voor de beide keepers te noteren. De over het algemeen piepjonge Zuid-Beijerlandse Borremans/Rollof formatie leek wat teveel ontzag te hebben voor de op de tweede plaats staande Oud-Beijerlanders. Maar ook OSV leek na de lange winterstop nog op zoek naar de juiste vorm. Rommelig spel met veel vaak onnodige overtredingen bepaalden lange tijd het beeld van de wedstrijd. Dat OSV Oud-Beijerland in de 42e minuut toch op een 1-0 voorsprong kwam was dan ook meer te danken aan Zuid-Beijerlands geschutter dan aan vloeiend Oud-Beijerlands aanvalsspel. De altijd betrouwbare ZBVH-keeper Jordi Verkerk knalde een, misschien iets te zacht aangespeelde, terugspeelbal tegen, de bij hem in de buurt staande, slimme OSV-middenvelder Ilyas Edir aan, waarna de bal in het Hercules-doel caramboleerde. Met deze ongelukkige 1-0 stand werd de rust bereikt.

De tweede helft gooide de Zuid-Beijerlandse Combinex-brigade duidelijk de schroom van zich af en ging op jacht naar een beter resultaat. Fases met goed lopende aanvallen waarbij de bal snel van voet tot voet ging werden afgewisseld met periodes van slordig spel, waarbij door het vaak ontbreken van directe afspeelmogelijkheden te lang met de bal moest worden gelopen. Sommige spelers leken zich wat te verschuilen of misschien had dit ook wel iets te maken met de goede organisatie bij de Kruythof-formatie. Toch waren er wel kansjes voor de Borremans-elf. Zo ging, na een vlot lopende aanval, een knap schot van de uitstekend spelende linksback Jesse Jongenotter rakelings over de kruising. OSV stelde daar niet al teveel tegenover want pas na 20 minuten moest de veelal werkloos toekijkende Verkerk zijn eerste redding verrichten op een kopballetje van een OSV-aanvaller. In de 60e minuut moest ZBVH-aanvoerder Ferdinand Cats met een bloedende hoofwond het veld verlaten en werd vervangen door “good old” Eelco (Eef) Reedijk. Dat was het eerste optreden van “Mister” ZBVH Reedijk dit seizoen nadat hij aan het eind van het vorige seizoen afscheid had genomen van het selectievoetbal, maar ja zoals ik al had voorspeld, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het gaat na een paar maanden natuurlijk weer vreselijk kriebelen bij een echte voetballer. Even later kwam bij ZBVH ook nog Justus Lagendijk in het veld voor spits Robin Konijnendijk en dat zorgde direct voor meer elan bij de Zuid-Beijerlanders. Binnen een paar minuten waren er een paar prima kansen voor de Herculianen waarbij eerst Arjan Andeweg een teenlengte tekort kwam om een scherpe voorzet van Lagendijk binnen te tikken en een minuut later een vrije schietkans voor Jimmy Andeweg die naast het doel mikte. In het laatste kwartier zette ZBVH-trainer Borremans alles op de aanval en ging achterin een op een spelen maar tot echt grote kansen leidde dit niet meer. Zo kon OSV-Oud-Beijerland de 3 punten bijschrijven waar het jeugdige ZBVH misschien toch wel een puntje verdiend had.
ZBVH; Verkerk– de Jong, van der Weijden, Cats (Reedijk), Jongenotter (Burger)–Breure, Notenboom, Buitendijk–Arjan Andeweg, Konijnendijk (Lagendijk), Jimmy Andeweg.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.