Willibrordusschool ontvangt Social Sofa uit handen van college Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland  – Ter ere van de nieuwe inrichting van de Frans Halsstraat én het nieuwe schoolplein van de Willibrordus schonken wethouders Van Leenen en Van Waveren woensdag 1 februari  de Willibrordusschool een Social Sofa. De sofa is een bijzondere bank voor sociale contacten en ontmoeting. Met elkaar – leerlingen, leerkrachten, ouders en omwonenden – wordt de komende tijd een ontwerp gemaakt dat daarna in mozaïek op de bank wordt geplakt. Niet door een bedrijf of organisatie, maar met elkaar.

Miniatuur
Onder luid gejuich van de aanwezige leerlingen en leerkrachten overhandigde wethouder Van Leenen de bank aan directeur Michel Herps en docente José van den Berg. Geen bank van 1650 kilogram, maar een handzame miniatuur-versie. De echte bank wordt over een aantal weken geleverd.

Ontwerp Social Sofa
Als de bank geleverd wordt, is dit nog een kale, saaie bank van beton. Geen bank waarop mensen zomaar even gaan zitten en een praatje maken met voorbijgangers, buren of kinderen die op het schoolplein spelen. Daarom moet er een ontwerp voor de bank worden gemaakt. Leerlingen, leerkrachten, ouders en omwonenden kunnen tot 3 maart 2017 een ontwerp indienen.

Stemmen
Met behulp van stembriefjes is na de inzendtermijn te stemmen op de ontwerpen. De ontwerpen komen in de Willibrordusschool te hangen. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt door de organisatie achter Social Sofa op de bank getekend en vertaald in mozaïkstukjes. Daarna begint het echte werk: plakken! Ook dat doet de school met de buurt. Er zijn twee tot driehonderd plakuren voor nodig. Genoeg tijd om elkaar te leren kennen en de basis te leggen voor mooie vriendschappen.

Plaatsing
Als de plakklus is geklaard, wordt de bank mooi afgewerkt en geplaatst in de openbare ruimte tussen de Willibrordusschool en Rembrandt. Het resultaat: een vrolijke, fleurige en uitnodigende bank die de omgeving verrijkt en waar ontmoeting mogelijk is!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren