Bedrijven gevraagd in de Hoeksche Waard voor beroepsoriëntatie scholieren

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De derde klassers van het Actief College, Willem van Oranje en het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland en het Klaaswaalse Wellant College gaan op 15 maart a.s. bezoeken afleggen bij bedrijven binnen de Hoeksche Waard. Het doel van deze bedrijfsbezoeken is om de leerlingen kennis te laten maken met de beroepspraktijk in de sectoren Zorg en Welzijn, Landbouw, Techniek en Economie. In groepjes bezoeken de leerlingen ’s morgens twee verschillende bedrijven of instellingen, waarover zij opdrachten en een verslag moeten maken.

Organisator Melvin Hachmang van het Hoeksch Lyceum: ‘De bedoeling is dat de leerlingen input krijgen om tot een bewuste keuze van een vervolgopleiding te komen. Wij zijn erg blij met dit initiatief van de Rotary, waaraan ook de Lions meewerken. Het is verrassend hoeveel verschillende bedrijven er in de Hoeksche Waard zijn. Om aantrekkelijk werk te vinden hoef je niet naar Rotterdam. Vorig jaar was de bedrijvendag erg geslaagd en dit jaar doen er nog meer scholieren mee. Door 600 leerlingen moeten 1200 bezoeken afgelegd worden. Dat vergt nogal wat organisatie.’

Jaap Verhagen van Rotary Club Hoeksche Waard: ‘Om alle scholieren onder te brengen hebben we ongeveer 40 bezoekadressen nodig. Een flink aantal ondernemers, variërend van winkels en verzorgingshuizen tot fabrieken, medische centra en landbouwbedrijven heeft zich al aangemeld, maar we zijn nog dringend op zoek naar bedrijven en vooral ook zorginstellingen die op 15 maart tussen 9.30-10.30 en 11.30-12.30 uur twee groepen van maximaal 15 personen willen ontvangen.’ Geïnteresseerde bedrijven en instellingen kunnen contact opnemen met Jaap Verhagen mobiel 06-5339 0047.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren