ZBVH heeft geen kind aan Melissant.

3 Min Read

Zuid-Beijerland – De thuiswedstrijd tegen v.v.Melissant leverde het Zuid-Beijerlandse ZBVH een regelmatige 3-0 overwinning op, een uitslag die, gemeten aan de kansen, nog aanmerkelijk hoger had kunnen uitvallen.

De Zuid-Beijerlandse Combinex-formatie begon enigszins afwachtend aan de wedstrijd en dat leverde in het eerste kwartier een optisch overwicht op voor de Flakkeese tegenstander zonder dat dit tot echte kansen leidde. In de 14e minuut was er het eerste serieuze werk voor Melissant-keeper De Jongh. Een knap schot van ZBVH linksbuiten Justus Lagendijk leverde een corner op voor de Borremans/Rollof-formatie. De man van de standaardsituaties bij Hercules, Jimmy Andeweg plaatste de hoekschop strak in de voeten van, rand 16 meter staande, Jasper Notenboom die genadeloos uithaalde en de Melissant-doelman het nakijken gaf. De 1-0 was een mooie beloning voor ZBVH-middenvelder Notenboom die dit seizoen wekelijks tot de uitblinkers behoort. De voorsprong zorgde duidelijk voor meer vertrouwen bij de piepjonge Zuid-Beijerlandse ploeg. Twee minuten later moest bij de eerstvolgende corner, een kopbal van Hercules rechtsback Robin de Jong, van de doellijn gekopt worden. Rond het halfuur volgde de op dat moment eigenlijk logische 2-0 toen ZBVH-spits Arjan Andeweg een goedlopende snelle aanval besloot met een knap schot. Met de 2-0 stand werd de rust bereikt.

De tweede helft probeerde Melissant aanvankelijk met veel inzet weer in de wedstrijd te komen maar vond keer op keer de solide Hercules-verdediging op zijn weg. En mocht er vandaag al enige dreiging ontstaan voor het Zuid-Beijerlandse doel dan was er de ijzersterke klasse-keeper Jordi Verkerk die zulk gevaar daadkrachtig elimineerde. In de 53e minuut viel de beslissing in de wedstrijd toen Hercules-uitblinker Arjan Andeweg na een prachtige slalom langs een aantal Flakkeese verdedigers de 3-0 kon aantekenen. Het Flakkeese verzet was nu echt gebroken, de Borremans-brigade had vrij spel en de kansen regen zich aaneen. Dat de score niet verder opliep was een waar wonder, de ene na de andere Herculiaan kwam vrij voor de Melissant-keeper maar faalde in de afronding. Misschien was de belabberde toestand van de grasmat hier ook wel enigszins debet aan. Toch kunnen we best blij zijn met de duidelijke 3-0 zege, en heeft ZBVH onder trainer Borremans duidelijk stappen gemaakt. De uitwedstrijd tegen Melissant eindigde namelijk in een kansloze 4-1 nederlaag.
ZBVH; Verkerk– De Jong, Cats, Bakker, Jongenotter– Breure, Notenboom, Buitendijk– Jimmy Andeweg (Konijnendijk), Arjan Andeweg ( Bislimi), Lagendijk ( Van der Weijden).