Strijen doet goede zaken in Papendrecht!

PAPENDRECHT – De wedstrijd tegen het 3 punten lager geklasseerde Papendrecht was van groot belang voor de Strijense kanaries. Na een prima wedstrijd volgde een 1-2 winst, die nog belangrijker werd na het vernemen van de overige uitslagen; verlies had een voorlaatste plaats opgeleverd in de spannende 2e klasse D, waar m.u.v. het superieure Heerjansdam alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

In de openingsfase had de thuisploeg een optisch overwicht, maar dit speelde zich vooral af op de helft van Papendrecht zelf. Bij aanvallen van de Slobbegors bewoners wist een ijzersterke defensie met Rolf de Man, Pascal Burger, Vincent Monster en Jeroen van Dam alle gevaar af te wenden en bleek keeper Natoe dos Santos tijdens de winterstop zijn vorm van de eerste competitiehelft niet te hebben verloren. Na het openingskwartier nam Strijen het initiatief in handen en wisten dat tot het einde van de wedstrijd vast te houden door gezamenlijk te strijden voor elke meter en werden hierin gesterkt door de voorsprong in de 18e minuut; een vrije trap van Desi Sanderse werd doorgekopt door spits Kevin Theuns en de weer sterke Colin van den Berg stond op de juiste plaats om keeper Karsten van der Velde te verschalken. Papendrecht werd volledig overklast en het was wachten op de uitbreiding van de voorsprong, waarbij keeper Karsten van der Velde een behoorlijke sta-in-de-weg bleek.

Na de pauze wist Strijen al snel op 0-2 te komen; goed doorzetten van de sterke Jeroen van Dam zorgde voor miscommunicatie in de Papendrechtse afweer en mocht Kevin Theuns vanaf de rand van het strafschopgebied met een strakke schuiver de bal in het doel werken, waarna menige aanval richting het Papendrechtse doel ging, maar onnauwkeurig afwerken en sterk keeperswerk van Karsten van der Velde zorgden ervoor dat de 0-2 op het scorebord bleef staan. In de 90e minuut kwam Papendrecht na een flipperkastsituatie nog op 1-2 via Claudio Barros Alves Andrade, maar aansluitend floot de uitblinkende leidsman A.W.J. van den Boogaard uit Amersfoort af en konden de mannen van trainer Geert Meijer tevreden de kleedkamer opzoeken: door met zijn allen keihard te werken werd deze dik verdiende overwinning gevierd in de kleedkamer.

A.s. zaterdag spelen de Strijense kanaries uit tegen Nieuwenhoorn op kunstgras, waarna 18 februari de thuiswedstrijd tegen Spirit volgt en op 25 februari de eerder afgelaste thuiswedstrijd tegen NSVV is ingepland.