Strijen wint vierde pot op rij

NIEUWENHOORN – Door een prachtige 1-2 overwinning op het sterke Nieuwenhoorn boekte de Strijense PG Security Services equipe haar vierde opeenvolgende overwinning na de winterstop en heeft het zich genesteld in het linkerrijtje.Door de nederlaag van Nieuwenhoorn liep de formatie van Steef Buijs de 2e periodetitel mis; Hellevoetsluis  ging hiermee aan de haal na hun overwinning op Alblasserdam.

In de eerste helft van de wedstrijd toonde Nieuwenhoorn een optisch veldoverwicht. Met lange ballen werden de veel switchende vleugelspelers in stelling gebracht maar bij de afwerking kregen zij geen medewerking van de onder aanvoering van keeper Natoe dos Santos sterk acterende defensie. De beste kans was nog voor Kevin Theuns, die keeper Wouter Bloothoofd zag redden.

Vlak na de rust kwam Strijen op achterstand nadat een hoekschop door Thomas van Schaijk werd ingekopt en de bal via het puntje van de schoen van Rolf de Man in het doel verdween:1-0. Even leek Strijen de kluts kwijt, en moest keeper Natoe dos Santos met een katachtige duik de inzet van de ingevallen A-junior Tom Sleeuwenhoek onschadelijk maken. In het laatste kwartier zette Strijenalle schroom va zich af. Vincent Monster schoof door, waardoor de weer solide Pascal Burger een op een ging spelen en zetten extra aanvallers Aaron Maria Peres en Nigel Schaken de verdediging van Nieuwenhoorn onder druk. En bovenal bleef Strijen gecontroleerd samenspelen in plaats van lange halen naar voren.
In de 75e minuut pikte Alwin van der Werff de bal op van de struikelende Nigel Schaken en bracht Sharlton Sambo in stelling, die feilloos afwerkte langs de vertwijfeld uitvallende keeper Bloothoofd: 1-1   Op dat moment waren er nog kansen voor de 2e periodetitel van Nieuwenhoorn, maar die werden in de 86e minuut volledig de grond ingeboord toen een dieptepass van Alwin van der Werff de sprintende Sharlton Sambo bereikte, die met een heerlijke lob de uitkomende keeper Bloothoofd verschalkte: 1-2.

In de laatste minuten en de bijgetelde blessuretijd door de sterk optredende scheidsrechter Spaans uit Bleiswijk was het nog even billen knijpen voor de Strijense equipe van trainer Geert Meijer, maar keeper Natoe dos Santos zorgde ervoor dat zij met een heerlijk gevoel de kleedkamer op konden zoeken.

A.s. zaterdag speelt Strijen thuis de Hoekschewaardse derby tegen FC Binnenmaas. De aanvang is om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kraak uit Piershil.