FC Binnenmaas verliest van DCV.

MAASDAM – Een wedstrijd die eigenlijk niet verloren mocht worden om weg te blijven
bij de onderste vier ploegen.De ploeg van Leo Dekker moest toch wel gehavend aan de wedstrijd beginnen.

Al na drie minuten werd de lepe aanvoerder Tim van Diejie weggestuurd en omspeelde wel
keeper Bart de Keizer maar kon de bal niet meer binnen de lijnen houden.Maar je kon zien dat DCV echt was gekomen om te winnen en Binnenmaas maar niet tot een goede aanval kwam.Toch kreeg Binnenmaas een kans maar daar was wel de hulp van DCV voor nodig.
Een hoge terugspeelbal kon keeper Bobby Janssen alleen nog met de arm controleren
en scheidsrechter Gommans kon niet anders dan een vrije trap geven op 7 meter van de goal.Helaas schoot aanvoerder Johnnie Maijers de bal hard op de uitlopende verdediger.
In de 38e minuut kwam het aandringende DCV op voorsprong. Bij een corner die niet goed doorde verdediging werd weggewerkt kwam voor de voeten van de grote spits Mick Veldhoen en die ging gretig liggen toen hij een tikje kreeg van stopper Bjorn den Otter.
Aanvoerder Tim van Diejie schoot de pingel feilloos in.0-1.In de 42e minuut was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Twee verdedigers van Binnenmaas liepen elkaar in de weg bij een kopduel en scheidsrechter Gommans gaf een vrije trap aan de zijkant van het veld.
De verdediging kwam te ver in hun eigen zestien te staan waardoor het voor keeper Bart de Keizerlastig werd om op de scherp indraaiende bal van weer Tim van Diejie nog te anticiperen en zo vloog de bal in de lange hoek.0-2 ruststand.

Na rust probeerde Binnenmaas wel wat druk op de defensie van DCV te krijgen maar buiten een afstandsschot van Johnnie Maijers kwam het eigenlijk niet. De vorm is er bij de meeste spelers gewoon net niet. Ook het inbrengen van drie wissels leverden niet de gewenste ommekeer in de wedstrijd.Helaas kreeg de altijd solide spelende Ralph van der Giessen nog een rode kaart voorgehouden nadat hij de ingevallen spits Alex van Veen ten val bracht toen hij dreigde door te breken. Het werd zelfs nog 0-3 in blessuretijd door een kopbal van Guido van Oijen nadat keeper Bart de Keijzer daarvoor twee goede kansen van DCV nog onschadelijk had gemaakt.Door dit resultaat komt plaats 11 wel heel dichtbij, die het spelen van nacompetitie betekent.

Volgende week wacht FC Binnenmaas de derby in en tegen vv Strijen dat vandaag knap
won bij vv Nieuwenhoorn wat voor de tweede periode speelde.Door dit resultaat gaat de
de tweede periode naar  vv Hellevoetsluis.