Piershil speelt gelijk tegen Pelikaan

ZWIJNDRECHT – Piershil heeft na een 1-1 stand halverwege met 2-2 gelijk gespeeld bij Pelikaan. Hoe klein de verschillen zijn in de top van 2D bleek na afloop: Piershil steeg door het gelijkspel van de vijfde naar de derde plaats op de ranglijst. Na dertien minuten knikte Edwin Bestebreur een vrije trap van Martin de Ruiter tegendraads binnen: 0-1. De thuisclub had moeite het spel te maken, Piershil liet diverse kansen liggen om de marge te vergroten. Op slag van rust werd dat afgestraft, een mooi schot van Anouar Said was doelman Konings te machtig: 1-1. ,,Jammer. Tot die tijd was de discipline goed. We lieten na de voorsprong te vergroten”, zo sprak trainer Verhoeven.

In de tweede helft nam de gastheer uit Zwijndrecht zelfs de leiding. Wederom Said speelde aanvoerder Koedam eenvoudig uit en mikte fabuleus in de verre hoek: 2-1. Vanwege het late aanvangstijdstip werd spoedig duidelijk dat Pelikaan met de resultaten op de andere velden zich periodekampioen mocht noemen. Zover kwam het niet, na een eerdere zure nederlaag thuis werd met succes geknokt voor een puntje door de Piershillenaars. Martin de Ruiter schoot in twee instanties de 2-2 binnen. Het betekende een dik verdiend puntje voor Piershil en de periodetitel voor Hellevoetsluis.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Darwyn Pennock, Kevin van Valen, Wesley Koedam, Jurriaan Lindhout, Stephan Baaij, Joost Both (46. Ricardo Hoogwerf), Martin de Ruiter, Edwin Bestebreur (62. Geert Bakker), Jan Jaspers, Alex van Dijk