Nationale daltondag in de Hoeksche Waard 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Heinenoord – Op woensdag 15 maart vindt de jaarlijkse daltondag weer plaats. Op veel daltonscholen in Nederland is het dan open huis. Ook op de Burgemeester Van Bommelschool in Heinenoord (Blaaksedijk) staan de deuren die dag open. 

Het daltononderwijs is gebaseerd op onder meer drie pijlers: verantwoordelijkheid, samenwerking en zelfstandigheid. 

Verantwoordelijkheid betekent dat de leerlingen in bepaalde keuzes vrijheid krijgen op school. Uiteraard bepaalt de leerkracht de leerstof en worden er passende instructies gegeven, maar de leerlingen krijgen bijvoorbeeld wel vrijheid in de keuze in welke volgorde het werk gemaakt wordt of waar het werk gemaakt wordt, zoals in de klas, buiten de klas, op een stilteplek of een samenwerkplaats. Leerlingen op onze school leren namelijk vanaf groep 1 al met een weektaak te werken en daarmee te plannen. 

Het samenwerken ziet men op verschillende manieren terug in de school: er wordt gewerkt met maatjes, tutoren of opdrachten worden in groepjes gemaakt. Op deze manier leren kinderen met anderen op een goede manier samen te werken. 

Aan zelfstandigheid wordt op velerlei manieren gewerkt: In de lagere groepen is dit bijvoorbeeld meer gericht op zelfredzaamheid, in hogere groepen wordt de aandacht gevestigd op het zelf leren nadenken over en oplossen van problemen.

Iedereen is van harte welkom op woensdag 15 maart tussen 10.45 uur en 12.15 uur in het schoolgebouw aan de Van Galenstraat 9, 3274 LV Heinenoord.

Er zal een rondleiding en een presentatie plaatsvinden met en door leerlingen waardoor men kennis zult maken met o.a. het werken met een weektaak, portfolio’s, de plusklas, verrijkingswerk, de leerling commissie en het sport,- en natuuronderwijs op de Van Bommelschool. 

Natuurlijk mogen bezoekers ook in de klassen komen kijken. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren