Oranje Fonds gul met € 13.500 voor opknapbeurt van het verenigingsgebouw in Strijensas

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

STRIJENSAS – De handen van het Stichtingsbestuur Verenigingsgebouw in Strijensas gingen afgelopen week de lucht in. Groot was de vreugde toen het bericht van het Oranje Fonds op de deurmat viel dat zij een bijdrage beschikbaar stelt voor de opknapbeurt waar het verenigingsgebouw zo hard aan toe is. Om die mogelijk te maken had het bestuur o.a. een aanvraag voor financiële steun ingediend bij het Oranje Fonds. Met de bijdrage van het Oranje Fonds kan het bestuur het gebouw in ieder geval voorzien van nieuwe vloerbekleding en kunnen de gordijnen worden vervangen door brandwerend materiaal.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

“We kunnen nu aan de slag,” was het commentaar van het bestuur desgevraagd. “Maar er is nog veel meer nodig. Zo zijn de kozijnen aan vervanging toe, moet het plein voor het gebouw op de schop en is een verfbeurt voor de rest van de buitenboel hard nodig. Deels kunnen we dit bekostigen uit eigen middelen maar er loopt ook een aanvraag voor extra ondersteuning bij de gemeente. Met deze gulle gave van het Oranje Fonds kan de gemeente toch moeilijk achterblijven. Maar hoe dan ook zijn we heel blij met dit geweldige aanbod van het Oranje Fonds.”

Binnenkort is er een bijeenkomst met de gebruikers van het gebouw om een en ander toe te lichten en om de verdere plannen uit de doeken te doen. Daarna zal de bedrijvigheid in en rond het gebouw snel op gang komen. De offertes voor de vloer- en raambekleding zijn al binnen en de opdracht om van start te gaan zal snel kunnen worden verleend. Dit alles mede dankzij het Oranje Fonds, dat daarmee blijk geeft belangrijk werk op lokaal niveau ruimhartig te willen ondersteunen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren