ZBVH knokt zich naar winst op NTVV.

NIEUWE TONGE – In de uitwedstrijd bij v.v. NTVV uit Nieuwe Tonge wist ZBVH een nuttige en zwaarbevochten 1-3 overwinning uit het vuur te slepen.

De Zuid-Beijerlandse -formatie van trainersduo Borremans/Rollof moest deze middag aantreden tegen runner-up NTVV. De Flakkeese ploeg stak de laatste weken in goede vorm en had  4 wedstrijden op rij weten te winnen, waardoor ze stiekem waren geklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst met 3 punten meer dan het op de zesde plaats staande ZBVH. Daarom leek het een lastige wedstrijd te gaan worden voor de Zuid-Beijerlanders. Bovendien is het hobbelige NTVV-hoofdveld dramatisch, veel te lang gras maken het meer geschikt voor het loslaten van een kudde koeien dan voor het combinatievoetbal dat Borremans predikt. Toch ging ZBVH aanvankelijk beter om met de omstandigheden dan het wat nerveus ogende NTVV.  Dat resulteerde al in de 8e minuut tot de 0-1 voorsprong voor Hercules toen een knappe voorzet van rechtsbuiten Robin Konijnendijk  door topscorer Jimmy Andeweg op overtuigende wijze met het hoofd tot doelpunt werd gepromoveerd. Toen twee minuten later ook nog de 0-2 op het bord kwam toen een vrije schop door rechtsback Robin de Jong steenhard tegen de touwen werd gekopt, leek ZBVH op rozen te zitten. Maar gek genoeg was daarna de koek op en zakte het spelpeil van beide ploegen naar een bedenkelijk niveau en gebeurde er niet zoveel schokkends meer in de eerste helft.

De tweede helft ging NTVV met nieuw elan en veel passie op zoek naar de aansluitingstreffer en was duidelijk de bovenliggende partij. Opvallend was dat de Flakkeese ploeg veel meer energie stak in de wedstrijd dan ZBVH en daardoor overal op het veld de duels won. De Zuid-Beijerlandse aanvallers kwamen lange tijd niet in het stuk voor en het middenveld was volledig in handen van NTVV. Overal waren de Herculianen te laat en gingen bovendien slecht om met het agressieve spel van de tegenstanders. Het was dan ook niet verrassend dat de Flakkeese ploeg in de 61e minuut, na een opstapeling van fouten in de Borremans-elf de 1-2 aansluitingstreffer kon aantekenen. NTVV ging onverdroten op zoek naar meer en het was  uitsluitend te danken aan onzorgvuldigheid van NTVV en kordaat ingrijpen van betrouwbare Hercules-keeper Verkerk dat de Flakkeese ploeg niet tot scoren kwam. Pas in de eindfase van de wedstrijd en na wat wissels kwam ZBVH er weer wat dreigender uit en dat resulteerde in de 89e minuut tot de beslissing. De goed en gedreven spelende invaller Justus Lagendijk zette Jesse Jongenotter vrij voor de NTVV-keeper. De inzet van Jongenotter werd gestuit door de keeper maar ZBVH-spits Arjan Andeweg was er als de kippen bij om de 1-3 tegen de touwen te werken.

Een nuttige overwinning voor de Borremans-formatie die ervoor zorgt dat op de ranglijst NTVV weer is gepasseerd. Volgende week speelt ZBVH weer een uitdagende uitwedstrijd, en wel bij de ongeslagen koploper Zinkwegse Boys.

ZBVH; Verkerk– De Jong, Van der Weijden, Bakker, Burger; Breure, Notenboom, Buitendijk– Konijnendijk ( Lagendijk), Arjan Andeweg (Van de Lavoir), Jimmy Andeweg (Jongenotter).

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.