Zinkwegse Boys ook langs SNS.

Stad aan’t HaringvlietZinkwegse Boys blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. In Stad aan’t Haringvliet werd onder lenteachtige weersomstandigheden SNS met 0-3 verslagen. De afgetekende koploper zag de concurrentie wederom punten morsen waardoor de koppositie ook vandaag weer verstevigd werd.

Zonder de geschorste Mees Lebbink, Mike Fiere en Martijn van Zuuren stond de 0-1 toch al in de 2e minuut van de wedstrijd op het scorebord. Het was Koen van der Ende die over links de achterlijn haalde. Zijn afgemeten voorzet werd door Kevin Brasser hard in het dak van het doel achter de kansloze SNS-goalie Jan van Asperen gejaagd. Zes minuten later volgde een gevaarlijke doorbraak over links van SNS. Zinkwegkeeper Stephan van Ruiven wist echter redding te brengen. In de 13e minuut wist Zinkweg de score te verdubbelen. Koen van der Ende passeerde over rechts 3 spelers en bediende wederom Kevin Brasser op maat. De laatste rondde, net als bij de eerste goal, nu ook weer spijkerhard af in het dak van het doel, 0-2. Na een handsbal van een verdediger van SNS ging de bal 7 minuten later op de stip. Koen van der Ende schoot de strafschop onberispelijk binnen, 0-3. Tot de rust kregen de Boys nog een aantal kansen om de score uit te breiden door o.a. Peter van Dam, Koen van der Ende en William Benard. Het was de sterke sluitpost van de thuisploeg die een paar knappe reddingen verrichtte waardoor de teller niet opliep.

Na rust was het zaak om geen onnodige kaarten te pakken en de wedstrijd blessurevrij uit te spelen. Trainer Mark Smeding haalde Ronald van Ruiven, Kevin Brasser en Reinier Koopmanschap nog naar de kant en liet zodoende wat invallers minuten maken. De beste kans van de 2e helft was nog voor de ingevallen John van der Zanden. Hij zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden waardoor het bij een 0-3 overwinning voor Zinkwegse Boys bleef.