Verzoek uitbreiding Skeelerbaan van IJs en Skeelerclub Puttershoek goedgekeurd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MAASDAM – Maandag 13 maart is het verzoek om de huidige skeelerbaan uit te breiden met een 200m skeelerbaan besproken door de commissie Maatschappelijke Zaken van gemeente Binnenmaas. Na een hartstochtelijk pleidooi door  voorzitter Willem Westdijk (gesteund door de aanwezigheid van vele schaats, skeeler en jeu de boules leden) heeft de commissie ingestemd met de  gevraagde uitbreiding. Met deze aanpassing hoopt de IJs en Skeelerclub Puttershoek meer nationale schaats en skeeler wedstrijden naar hun baan te kunnen krijgen.

Naast het aanleggen van de 200m baan zullen er ook opstaande randen langs het asfalt geplaatst worden. Hierdoor hoeft de ijsclub in de winter niet meer het gehele veld onder water te laten lopen, maar slechts het asfalt. En doordat alleen het asfalt onder water wordt gezet hoeft er maar een dun laagje water opgespoten te worden. Dit zou ons in theorie in de gelegenheid stellen om over 1 nacht ijs te kunnen gaan. En wie weet kunnen wij ons hiermee zelfs gaan mengen in de “strijd” om de eerste natuurijs Marathon te gaan organiseren.

Deze verbouwing gaat plaats vinden naast de reeds geplande bouw van een “boulodrome” waarbij een aantal jeu de boules banen worden overkapt zodat er ook bij slechter weer gebouled kan worden.De IJs en Skeelerclub Puttershoek kan niet anders zeggen dat deze goedkeuring de kroon is op hun 100 jarig jubileum als vereniging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren