Sportklassen De Willem naar WK shorttrack in Ahoy

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

ROTTERDAM / OUD-BEIJERLAND – Met 270 leerlingen zijn de sportklassen van CSG Willem van Oranje uit Oud-Beijerland vrijdag 10 maart naar het WK shorttrack in Ahoy Rotterdam geweest. Deze kans konden ze niet laten liggen. Zo dichtbij en zo’n gave sport! Vol sensatie zagen de leerlingen hoe de schaatsers door de bocht heen vlogen. Plat op het ijs en dringen voor plek 1 of 2.

De leerlingen werden goed ontvangen, ze kregen handschoenen, mutsen en LED-verlichting die werd gebruikt om de schaatsers aan te moedigen. In de hal naast de schaatsbaan konden de leerlingen zich ook goed uitleven. Een was een schaatsbaan, er waren optredens, je kon lasergamen, deelnemen aan fotoshoots en zelfs een 3D-experience beleven.

Het was helemaal speciaal voor één sportklas leerlingen: Brian Boer uit B1G . Hij was het weekend voor het WK zelf Nederlands Kampioen shorttrack geworden! Brian kon iedereen dus precies vertellen hoe de sport in zijn werk gaat.

Het toppunt van de dag was natuurlijk om Sjinkie Knegt in actie te zien. Wat gaat die snel zeg! Uiteindelijk heeft hij ook nog eens een gouden medaille gewonnen. Het was kortom een topdag voor de sportklas-leerlingen van De Willem.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren