Leerlingen van CBS De Schelp klaren de klus!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Puttershoek – De leerlingen van groep 8 van CBS De Schelp uit Puttershoek, hebben hun wilgenknotproject afgerond met een door henzelf gemaakte tipi!

Het project begon met een theorieles door Gaëlle Cagé van het Hoeksewaards Landschap. Zij heeft de kinderen verteld over de geschiedenis van het wilgenknotten, de gereedschappen en de werkwijze. Na deze les, waarin Gaëlle voor veel aanschouwelijk materiaal gezorgd had, kwamen de leerlingen op het idee om wat leuks voor op het schoolplein te maken. Nadat ze alle hoekjes van het plein verkend en hun ideeën uitgewerkt hadden, is de keuze gemaakt voor een originele tipi. Om de tipi te kunnen maken, hadden ze natuurlijk wel wilgentakken nodig. Uitgerust met veiligheidsbril, werkhandschoenen en gereedschap hebben ze een hele vrijdagochtend in woonwijk de Grienden in Puttershoek wilgen geknot. Hierbij werden ze o.a. geassisteerd door wethouder Arie Mol van de gemeente Binnenmaas.

Met de door de leerlingen geknotte wilgentakken, hebben ze, o.l.v. Gaëlle een originele tipi gemaakt. Alle leerlingen hebben hieraan meegewerkt en zijn zo vanaf het begin tot het einde betrokken geweest bij dit leerzame project. Met als resultaat een verfraaiing van het schoolplein voor alle leerlingen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren