Dikverdiende overwinning voor Strijen in Piershil

PIERSHIL – In een ouderwetse Hoekschewaardse derby liet de Strijense PG Security Services equipe de Piershilse Transfarm equipe in het stof bijten. Tot de laatste minuten bleef het spannend met vele gemiste mogelijkheden, maar uiteindelijk wist topscorer Sharlton Sambo het grote Strijense overwicht via een fraaie treffer de 3 punten mee naar Strijen te nemen.

In de eerste helft had Strijen de Korendijkers volledig in de greep en was het wachten op de openingstreffer. Echter een voor vriend en vijand duidelijk waarneembare handsbal op de doellijn en een binnen de beruchte lijnen onderuit gewerkte Sharlton Sambo leidden niet tot toegekende strafschoppen. Strijen moest alleen attent bleven bij snelle uitallen via Edwin Bestebreur en Alex van Dijk. Echter de verdediging stond als vanouds en keeper Natoe dos Santos coachte zijn mannen dusdanig, da er nauwelijks gevaarlijke momenten voor het Strijense doel voorkwamen.

In de tweede helft had Strijen windvoordeel en golfden vele aanvallen richting de sterke keeper Peter Konings, die zijn doel met verve verdedigde. Vincent Monster had pech dat zijn inzet via een Korendijks been naast het doel verdween en de mooiste gelegenheid kreeg Alwin van der Werff , die vrij op kon rukken en vrij voor keeper Konings verscheen. In plaats van de bal breed te leggen op de meegekomen Aaron Peres Maria koos hij voor eigen succes, maar de Piershilse keeper verijdelde dat. Uit de tegenaanval leek Strijen het deksel op de neus te krijgen toen Edwin Bestebreur na een snelle uitval de bal op de lat schoot. In de 81e minuut werd spits Kevin Theuns de diepte ingestuurd en kwam ook oog in oog te staan met keeper Konings. Volkomen onterecht stak de assistent scheidsrechter op het moment van afdrukken de vlag in de lucht terwijl Theuns nog van achteren binnen het strafschopgebied onderuit werd geschoffeld. Wederom een fikse overtreding op het middenveld leidde de dik verdiende winnende treffer in. De vrije trap werd door Desi Sanderse naar Vincent Monster gespeeld, wiens schot geblokt werd maar waaruit de bal wel voor de schietgrage benen van Sharlton Sambo belandde, die koelbloedig de bal tegen de touwen joeg: 0-1. Spits Theuns had nog een uitgelezen kans op de 0-2 maar maaide volledig op de nagenoeg op de doellijn stilliggende bal heen en kon Peter Koning de bal alsnog simpel oprapen.

Al met al een dik verdiende overwinning voor de Strijen kanaries, die a.s. zaterdag om 14.30 uur het onderaan staande Alblasserdam aan de Strijense Sportlaan ontvangen. Deze wedstrijd staat onder leiding van de Heer S.C. Calvert.