Eerste nederlaag Zinkweg tegen ZBVH.

Het was streekgenoot ZBVH die aan de ongeslagen status [17 wedstrijden op rij] van Zinkwegse Boys een einde wist te maken. Via 2 messcherpe counters werden de Boys aan de Zinkweg op een 0-2 nederlaag getrakteerd.

Zinkwegse Boys startte de eerste helft met de harde wind vol in de rug. Na een goed kwartier begon het ook nog eens fiks te regenen en deze omstandigheden waren niet in het voordeel van de koploper die het spel moest maken maar nagenoeg iedere voorzet hard over de achterlijn zag belanden. ZWB kreeg in de eerste helft toch nog 3 goede kansen. Koen van der Ende schoot in de 33e minuut rakelings naast. Vier minuten later kopte Peter van Dam geheel vrijstaand op aangeven van Ronald van Ruiven wederom net naast. In de 39e minuut draaide Ronald van Ruiven een corner bijna in 1 keer binnen maar de sterk keepende Jordy Verkerk kreeg zijn vingertoppen achter de bal. Op slag van rust was ZBVH voor het eerst echt gevaarlijk maar de spits zag zijn knappe inzet net naast belanden. Ruststand 0-0.

Na de thee leek het voor ZWB tegen de wind in wat gemakkelijker te worden qua combinatievoetbal. Met 70 procent balbezit kregen Koen van der Ende en Peter van Dam goede kansen maar die werden niet benut. ZBVH mag zeker een pluim gegeven worden in deze fase. Ze wisten veelvuldig het aanvalsspel van ZWB onschadelijk te maken en vooral de verdedigende middenvelder kweet zich goed van zijn taak door steeds de gewoonlijk vloeiende combinatie tussen Kevin Brasser en Koen van der Ende te ontregelen. In de 55e minuut was daar na een afgeslagen aanval van de Zinkweg ineens de snelle counter van de Zuid Beijerlanders. Over rechts haalde Robin Konijnendijk bliksemsnel de achterlijn en zette voor. Het was Jimmy Andeweg die binnenkant paal binnen kopte en het stond 0-1. ZWB-trainer Mark Smeding zag zijn ploeg ook hierna aanvallend continu stranden in het ruim bezette hechte verdedigingsblok van de tegenstander. Door de schorsing van Mees Lebbink en Martijn van Zuuren had hij aanvallend weinig andere troeven om het offensieve spel een andere impuls te geven en hij besloot daarom laatste man Mike Fiere mee naar het front te sturen. Typerend voor de wedstrijd van vandaag pakte dit ongelukkig uit. Nauwelijks een minuut na deze omzetting counterde de tegenstander o.lv. de bezielde trainer Borremans in de 73e minuut over rechts naar de uiteindelijke 0-2 overwinning. Wederom Robin Konijnendijk zette voor en Jimmy Andeweg rondde af. Hierna waren er nog kansen over en weer maar het feestje was dit keer voor de hardwerkende ploeg uit Zuid Beijerland die een knappe 0-2 overwinning tegen de vandaag ondermaatse koploper bij kon schrijven.