NSVV kansloos bij Heerjansdam

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

HEERJANSDAM – In het verleden waren de wedstrijden tussen Heerjansdam en NSVV vaak geweldige krakers met soms sensationele ontknopingen. Beide teams hebben dan ook een geweldig verleden, waarbij beide elftallen om het kampioenschap van Nederland streden. Heerjansdam werd in 1989 zelfs zaterdagkampioen, maar RCH uit Heemstede pakte toen de algehele titel. Inmiddels is deze club van de Rotterdamse oud-burgemeester Peper afgedaald naar de vierde klasse.

Een heroïsch duel is het vandaag niet geworden. Immers Heerjansdam was vandaag vele maten te groot voor de Numansdorpers en met de 3 – 0 nederlaag kwamen de bezoekers nog goed weg. De thuisclub was op alle fronten de betere club en het is aan vooral Melvin Kruijthof te danken, dat de schade tot drie doelpunten beperkt bleef. In het begin kon NSVV nog aardig meekomen, hoewel de thuisclub al direct sterker was. Nadat Heerjansdam al enkele mogelijkheden om zeep had geholpen, ontsnapte NSVV na 13 minuten aan een achterstand, toen Paul Scheurwater met een enorme knal de kruising van het doel op zijn degelijkheid testte.

Na een klein half uur leek de Heerjansdamse stormloop wat te luwen, want NSVV kon wat meer op de helft van de tegenstander komen. Juist in deze fase braken de Dammers de score open. Over de linkerflank werd Ronald Ouwens gelanceerd en de snelle vleugelspeler gaf een schitterende voorzet over de breedte van het veld, waar Jelmer Nugteren de bal op pikte en de bal snoeihard in het garen schoot; 1 – 0. Slechts een keer konden de Hoeksche Waarders gevaarlijk worden, toen Marco van Daalen gelanceerd werd; hij moest wel naar de zijkant uitwijken, maar doordat doelman Schreuder volledig onnodig uit zijn doel kwam en door Marco van Daalen werd uitgespeeld, kon hij slechts met een overtreding en een gele kaart de situatie klaren.

In het tweede bedrijf werd het overwicht nog groter en de kansen, die zich voor deden, waren vrijwel allemaal voor de thuisclub. Zo moest Melvin Kruijthof handelend optreden na een solo van Ronald Ouwens, die Boy Stoops in een prima scoringspositie bracht. Dezelfde speler verscheen even later alleen voor de keeper, maar ook nu bleef Melvin Kruijthof de situatie de baas. In de 61e minuut kreeg NSVV zijn eerste echte kans, toen na een solo van Kelvin van der Giesen Leonard Bruynzeel de bal op pikte, maar helaas voor de Numansdorpers ging zijn schuiver net naast het doel.

Na 65 minuten viel dan eigenlijk al de beslissing, toen Ronald Ouwens, die zeker niet in buitenspelsituatie stond, de bal kreeg aangespeeld. Hij ging op Melvin Kruijthof af, speelde hem uit en schoof de bal tussen de palen; 2 – 0. Kort hierna werd een Heerjansdamse aanvaller de ruimte in gestuurd en leek alleen op de keeper af te gaan. Hij dacht buitenspel te staan, wat niet het geval was, en hij hield in; maar wellicht ontsnapte NSVV daardoor aan een tegendoelpunt.

Hierna werd Thomas Oomens met twee keer geel van het veld gestuurd. Wie dacht, dat dit iets zou uitmaken, kwam bedrogen uit. Weliswaar schoot Sjoerd Hofstede de bal na een hoekschop over het doel, maar voor de rest was het Heerjansdam wat de klok sloeg. In de 85e minuut kreeg de thuisclub dan nog zijn derde treffer. Ronald Ouwens pikt de bal vanaf de linkerkant op en schoot op doel; de bal stuit in eerste instantie af, maar in de rebound kwam de bal weer bij Ronald Ouwens en die had toen geen moeite meer om de bal in het nylon te leggen en daarmee de eindstand op 3 – 0 te zetten.

Met deze nederlaag wordt het langzaam maar zeker tijd om de stormbal te hijsen, want door de resultaten van vandaag komen met name DCV en Spirit in de buurt van NSVV te staan en dreigt de nacompetitie om in de tweede klasse te blijven. De komende wedstrijden worden dan ook erg belangrijk en punten dienen dan ook bij elkaar gesprokkeld te worden te beginnen a.s. zaterdag. Dan is Binnenmaas de tegenstander en beide Hoeksche Waardse ploegen kunnen de punten heel goed gebruiken. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een spannende wedstrijd, die de winnaar weer enige lucht moet geven.

NSVV: Melvin Kruijthof, Michael Nijssen (69e Boyd van Andel), Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Roderick Bekker (46e Hatim Oucherif), Arjan van Gurp, Leonard Bruynzeel, Marco van Daalen (58e Sjoerd Hofstede), Kelvin van der Giesen, Jeroen Voshart.

Foto: Cindy Vos


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren