Ventura Sport stelt 2e plek veilig en is door naar de finale

4 Min Read

Dordrecht – Afgelopen zaterdag stond de beslissingswedstrijd op het programma tegen DSO uit Klundert. Op neutraal terrein in Dordrecht werd de strijd getreden om de felbegeerde 2e plek op de ranglijst, deze plek geeft namelijk recht op een promotiewedstrijd tegen Nexus uit Schiedam. Beide ploegen hadden in de reguliere competitie een keer gewonnen, waarbij DSO de beste reeks had neergezet in 2017. Wellicht was de ploeg uit Klundert hierdoor licht favoriet. In een spannende en gelijkopgaande wedstrijd viel de beslissing, na verlenging, in het voordeel van de ploeg uit Strijen, einduitslag 15-12.

De start in de Oranje Wit hal te Dordrecht was duidelijk voor DSO, ze namen al snel een 0-2 voorsprong. Hierna kwam Ventura Sport beter in de wedstrijd, door lange aanvallen te spelen met een goed verzorgde rebound, en de ploeg uit Strijen nam een terechte 4-2 voorsprong. Bij 6-4 sloeg Ventura Sport een gat naar 7-4 en er leek geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van trainer Arthur Buitendijk was terecht op de voorsprong gekomen en had DSO op haar rug liggen. Maar niets was minder waar, mede dankzij een matige fase van Ventura Sport kwam DSO weer terug in de wedstrijd en nam zelfs net voor rust een 7-8 voorsprong. Ventura Sport leek even van slag en was in deze fase een beetje tegen zichzelf aan het spelen.

In de rust was het zaak om weer even de puntjes op de i te zetten. Ventura Sport kwam weer goed uit de kleedkamer en tot aan 9-9 ging het gelijk op met scores om en om. Hierna was er weer een sterkere fase van de Strijenaren, en pakte Ventura Sport een 12-9 voorsprong. Voor de tweede keer in de wedstrijd leek het gespeeld maar hierna was Ventura Sport niet in staat om de wedstrijd te beslissen. De doelpunten vielen niet en er werden verkeerde keuzes gemaakt in de aanval, waardoor er iets te geforceerd werd afgerond. DSO krabbelde weer op en trok de stand op naar 12-12 met nog een aantal minuten te spelen. Beide ploegen hadden kansen op de winnende treffer, echter bleef deze uit. Bij een 12-12 was de reguliere speeltijd voorbij, wat betekende dat er een verlenging kwam. In de verlenging was de spanning hoog en wist Ventura Sport alleen nog maar te scoren en floot de scheidsrechter af bij 15-12.

De vreugde was groot bij Ventura Sport, ondanks door niet een grootse wedstrijd op de mat te leggen, had de ploeg het Strijen wel het overwicht gehad in de wedstrijd. Maar vergat het op belangrijke momenten door te drukken en een beslissing te forceren. Al met al zal het volgende week wel beter moeten tegen Nexus uit Schiedam. Een ploeg met veel lengte en een makkelijk scorende ploeg, wil Ventura Sport gaan voor de overwinning zal het echt beter moeten. De komende week kan de ploeg van trainer Arthur Buitendijk zich gaan opmaken voor de finale, de wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 maart om 17.00 uur in de hal van Sporting Delta te Dubbeldam.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse/Siebe Buitendijk/Arco Dalm/Annemieke van Dongen 3, Dennis Batenburg/Marlissa Seton en Arnold in’t Veld ieder 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.