20 nieuwe lindebomen in Strijen tijdens een zonnige Boomfeestdag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Strijen – Met het planten van 20 nieuwe lindebomen langs de Edisonweg in Strijen, heeft de gemeente Strijen dit jaar deelgenomen aan de 60ste Nationale Boomfeestdag.

,,Daar komen de busjes.” Vanuit de richting Mookhoek komen twee taxibusjes aanrijden met daarin 21 leerlingen van basisschool De Boemerang. Enthousiast stapt groep 7 uit. De meesten duidelijk voorbereid op het vaak blubberige grondwerk. Sommigen hadden de laarzen echter thuisgelaten en verschenen op witte gympen. Gezien de helblauwe lucht en het vrolijke voorjaarszonnetje, niet eens zo erg deze keer. Ook wethouder Wilko van Tilborg, die over het groen gaat in de gemeente, was van de partij.

Voordat de wethouder samen met de leerlingen de eerste boom aan moeder aarde toevertrouwde, sprak hij zijn dank uit voor hun komst. ,,Hebben jullie nog iets te vragen.” En dat had dit leergierige groepje zeker. ,,Klopt het dat een boom onder de grond even groot is als daarboven?” De wethouder plaatste deze weetvraag tactisch door naar hoofd groenvoorziening Johan van Herpen. ,,Hoewel het per boomsoort kan verschillen klopt dat globaal wel, ja.”

Na afloop kregen alle leerlingen een interessant bomenboekje als dank. Ook lieten ze zich plat op het kontje gezeten, de aangeboden frisdrank en appel goed smaken. Na gedane arbeid is het nu eenmaal goed rusten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren