Grote rekendag op CBS de Schelp in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PUTTERSHOEK – Onder grote belangstelling van ouders en grootouders werd woensdag 22 maart de Grote Rekendag 2017 feestelijk geopend op het plein van CBS De Schelp in Puttershoek.

Na de opening gingen de kinderen naar hun eigen groep om daar in groepjes aan de slag te gaan met het thema Meten, Bewegen en Construeren.

Dankzij de hulp van veel ouders konden de kinderen van de onderbouw in circuitvorm de opdrachten en spelletjes uitvoeren. De hogere groepen hielden zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van vakantiehuisjes voor een vakantiepark. Hiervoor moesten ze wel op onderzoek uit, want het vakantiehuisje moest eerst op schaal ontworpen worden. Hiervoor moesten de kinderen de juiste afmetingen bepalen, bijvoorbeeld de afmeting van een keuken. Om dit te kunnen bepalen liepen de kinderen met een meetlint door de school om realistische maten voor hun ontwerp te gebruiken.

Voordat ze het definitieve ontwerp konden maken, hebben ze eerst op het schoolplein het ontwerp op ware grootte getekend, zodat ze konden zien of ze het goed ontworpen hadden. Door deze onderzoekende en zelf ontdekkende manier van werken hebben de kinderen veel inzicht gekregen. De ochtend is voorbij gevlogen, zonder dat de kinderen er erg in hadden dat ze de hele ochtend met rekenen zijn bezig geweest!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren