Herrie op het schoolplein van basisschool de Willibrordus in Oud-Beijerland voor het Liliane Fonds

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het kan niet anders of het moet woensdagmorgen rond 10.00 uur tot ver in de omgeving van De Willibrordus te horen zijn geweest: de actie ‘herrie op het schoolplein’! Het geluid dat de 260 leerlingen met toeters, trommels en fluitjes produceerden, evenaarde namelijk met gemak het aantal decibels van een laag overvliegende straaljager. Toegegeven, het geluid was oorverdovend en ging de aanwezigen door het spreekwoordelijke merg en been, maar het was allemaal voor het goede doel: het Liliane Fonds.

Namens het gemeentebestuur van Oud-Beijerland was ook wethouder Ina van der Werf-Weeda van de partij.

De kinderen waren duidelijk in hun element. Want, in tegenstelling tot het normale schoolleven waarin ze dagelijks veelvuldig door juf en meester het zwijgen wordt opgelegd, mochten ze nu één minuut legitiem helemaal losgaan. “Het maakt niet uit waar je het mee doet en hoe je het doet, als het maar heel veel herrie maakt”, zo instrueert meester Steven. Nou, dat was uiteraard niet tegen dovemansoren gezegd! Namens het gemeentebestuur van Oud-Beijerland was ook wethouder Ina van der Werf-Weeda van de partij. Na een kort en enthousiast welkom luidde zij met een fluitsignaal het geluidsconcert in.

Herrie op het schoolplein is onderdeel van de jaarlijkse actie ‘Wij trekken aan de bel’ van het Liliane Fonds op woensdag 22 maart 2017. Op deze dag maken naar schatting 150.000 basisschoolleerlingen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika één minuut herrie op het schoolplein. Zij doen dat met onder meer toeters, trommel, fluitjes en een speciaal gecomponeerd lied. Hiermee vragen zijn aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden. Ter illustratie: van de ruim 57 miljoen kinderen die wereldwijd niet naar school kunnen, heeft veertig procent een handicap! Miljoenen kinderen met een handicap wordt zo de kans op een betere toekomst ontnomen.

Het Liliane Fonds zorgt ervoor dat ook op de armste plekken in de wereld kinderen met een handicap gelijkwaardig en zo volledig mogelijk kunnen meedoen, thuis en in hun gemeenschap. Bijvoorbeeld door het betalen van schoolgeld en voorzieningen die een school toegankelijker maken.

En zeg nu zelf… wat is er leuker om zoveel herrie te mogen maken en daarmee gelijktijdig zo’n sympathiek en goed doel te steunen? Dat zouden ze, als het aan de leerlingen van de Willibrordus ligt, best vaker mogen doen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren