Kinderen CBS De Weerklank en OBS De Vlashoek uit Westmaas planten bomen en beukenhaagje tijdens de Boomfeestdag

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

WESTMAAS – Woensdagmorgen 22 maart zijn de kinderen van CBS De Weerklank en OBS De Vlashoek uit Westmaas druk bezig geweest. Het is vandaag namelijk Nationale Boomfeestdag. Door het hele land worden maar liefst 200.000 bomen geplant door minimaal 100.000 kinderen. Ook in Westmaas is heel wat groen geplant.

Na de opening van de nieuwe school in september vorig jaar kon het schoolplein nog wel wat opfleuring gebruiken in de vorm van bomen en planten. Daarom zijn er vandaag door de schoolkinderen en wethouder Henk van Etten acht bomen en een beukenhaagje geplant op de pleinen aan de Beatrixlaan en Van Koetsveldlaan.

Om ervoor te zorgen dat de bomen zo goed mogelijk groeien hebben de kinderen ook nog wormen uitgezet bij de bomen. Aan de zijkant is ook nog een braakliggend stuk grond ingezaaid met bloemenmengsel zodat hier over een paar maanden een prachtig kleurenpalet te zien is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren