Nieuwe fietsenstalling Oost Voorstraat in Oud-Beijerland in gebruik genomen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Losse fietsenrekken en her en der (verkeerd) geparkeerde fietsen ontsierden vooral tijdens de weekmarkt op woensdag het straatbeeld in de Oost Voorstraat. Met nadruk op sierden. Want in de achterliggende dagen is hard gewerkt aan een nieuwe fietsenstalling in het centrum. Tijdens de weekmarkt op woensdag 29 maart was het voor het eerst dat fietsende bezoekers voldoende ruimte hadden om hun fiets te stallen.

Tevreden neemt wethouder Harry van Waveren de ‘verkeerssituatie’ rond de nieuwe fietsenstalling in ogenschouw. De markt is zojuist van start gegaan en de vele fietsen staan keurig in gelid op gesteld. Leek de aanpak van het eerdere rommelige straatbeeld aanvankelijk op een ‘mission impossible’…de aanleg van een fraaie fietsstraat veranderde dit in ‘missie geslaagd’.

“De situatie ter plaatse was het college al langer een doorn in het oog”, vertelt verkeerswethouder Harry. “Dit én de wens om in het winkelgebied over voldoende stallingsmogelijkheden voor fietsers te beschikken, was aanleiding om een nieuwe fietsenstalling aan te leggen in de Oost Voorstraat. En het moet gezegd worden: de  ‘fietsparkeerstraat’ aan de achterzijde van het Oude Raadhuis betekent een aanzienlijke verfraaiing van de  entree van het winkelgebied.

Binnenkort wordt hieraan ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen toegevoegd. Kortom, de capaciteit van de nieuwe stalling is afgestemd op het grote aantal fietsende bezoekers van de weekmarkt. Naar verwachting roept dit ook het stallen van fietsen in het centrum op andere dagen een halt toe en dus minder hinder voor voetgangers alias winkelend publiek.

“Bovendien nemen we met deze fietsenstalling ook een voorschot op de toekomst”, lacht Harry. “Want juist deze week stemde de gemeenteraad in met de verhuizing van de bibliotheek van De Lindenhoeve naar het Oude Raadhuis. En dan komen de extra stallingsmogelijkheden voor fietsen heel goed van pas.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren