Wij zijn Jongerenproof!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Via het Vrijwilligerscollege Hoeksche Waard is er een training aangeboden aan maatschappelijke organisaties hoe zij om kunnen gaan met jonge vrijwilligers (Hoeksche Helden) binnen de organisatie. De training ‘Is uw organisatie Jongerenproof werd gegeven door het jongerenwerk van Welzijn Hoeksche Waard in samenwerking met de vrijwilligerscentrale.

De jongerenwerkers weten als geen ander wat jongeren beweegt en wat de interesses zijn. En nog belangrijker hoe jongeren gemotiveerd kunnen worden om een steentje bij te dragen. Jongerenwerker Bart Bout gaf de aanwezigen tips en trucs hoe je jongeren met plezier kunt laten terugdenken aan het vrijwilligerswerk. Want dit staat voorop: Het laten opdoen van een positieve ervaring met het vrijwilligerswerk.  De aanwezigen kregen tips en trucs om jongeren een positieve ervaring te laten opdoen en hen vast te houden als vrijwilliger voor de toekomst.

De deelnemers kregen na afloop een ingelijst certificaat en stickers om te laten zien dat de Hoeksche Helden van harte welkom zijn in hun Jongerenproof organisatie. De certificaten werden uitgereikt aan Alerimus, Cavent, Dierenasiel de Dierenstee, Gemiva, Het Hoekschewaards Landschap, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Pameijer, het Rode Kruis, Zorgwaard en De Zuidwester

Zij kunnen met trots zeggen dat de Hoeksche Helden bij ons van harte welkom zijn. De deelnemers geven aan het heel belangrijk te vinden om jonge mensen kennis te laten met de verschillende doelgroepen en een leuke ervaring te laten opdoen in het vrijwilligerswerk.

Klussen voor de jongeren kunnen worden aangemeld op de website van jonghoekschewaard/Hoeksche Helden. Hulp of advies nodig bij het aanbieden van vrijwillige klussen, neem gerust contact op met de vrijwilligerscentrale. Telefoon 088-7308923 of per mail naar [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren