Gemeente Strijen zet haar ambities op een rijtje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJENBurgemeester en wethouders van Strijen hebben aan de gemeenteraad de Perspectiefnota 2018 aangeboden. Op basis van de in deze nota opgesomde ambities, wordt de raad uitgenodigd keuzes te maken en richtinggevende uitspraken te doen, om daarmee de kaders aan te geven voor het opstellen van de Begroting 2018.

In de aanloop naar de Begroting 2018 heeft het college in de Perspectiefnota 2018 haar plannen en ambities neergeschreven en op diverse terreinen nog eens benadrukt. Zo wil de gemeente Strijen met voortvarendheid de ontwikkeling van woningbouwlocaties ter hand nemen, om in de komende woningbehoefte tot 2025 te kunnen voorzien. Om die woningbouwontwikkeling te kunnen versnellen wordt onder meer een ervaren projectleider aangetrokken.

Op het gebied van de duurzaamheid is in samenwerking met de andere gemeenten in de Hoeksche Waard een Energievisie opgesteld, waarin staat dat de Hoeksche Waard zich tot energieneutrale regio wil ontwikkelen. De gemeente Strijen staat hier volledig achter en wenst alles in het werk te stellen om in 2040 net zoveel duurzame energie (zon, wind of biomassa) op te wekken als dat er verbruikt wordt binnen de gemeente. Alle huishoudens, bedrijven, scholen en zorginstellingen worden hierin meegenomen. Projecten als de isolatiesubsidie voor inwoners en het verduurzamen van de gemeentelijke accommodaties zijn een groot succes en blijven doorlopen.

Ook wordt in de nota een beeld geschetst van de financiële gevolgen van wettelijke verplichtingen, zoals de nieuwe Omgevingswet. Met het totaal aan ambities en wettelijke verplichtingen voor het jaar 2018 is een bedrag van 770.000 euro gemoeid. Deze bijna acht euroton sluit echter niet aan bij de financiële mogelijkheden van de gemeente Strijen. Dit heeft tot gevolg dat de gemeenteraad keuzes moet gaan maken met betrekking tot de te realiseren ambities.

De Perspectiefnota wordt behandeld in een aparte vergadering van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden op dinsdag 6 juni a.s.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren