Oplevering natuurgebied Spuimonding Oost nabij

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

GOUDSWAARD – Het natuurgebied dat de provincie Zuid-Holland laat aanleggen aan de oostelijke kant van de Spuimonding nabij Goudswaard, is bijna klaar. Er is extra materieel en mankracht ingezet om de laatste werkzaamheden uit te voeren. Ook al zit het werk er bijna op, de Leenheerengorzenpolder is nog niet toegankelijk voor bezoekers.

In de laatste dagen van mei vindt de oplevering plaats. Net als bij een nieuwbouwhuis, beoordelen we of het natuurgebied volgens de eisen is gemaakt,” aldus Janneke Govers van de provincie Zuid-Holland. Eventuele restpunten zullen in de weken volgen door de aannemer worden weggewerkt. “Onze verwachting is dat het gebied daarna snel open kan voor wandelaars en vogelaars. Uiteraard brengen wij iedereen direct op de hoogte zodra het gebied toegankelijk is.”

“Het ziet er nu al aantrekkelijk uit”, zegt Janneke Govers. De ervaring leert dat vogels net aangelegde deltanatuurgebieden snel ontdekken. “We krijgen ook al meldingen van onder meer plevieren, kieviten, strandlopers, tureluurs, kluten en witgatjes.” En dat trekt natuurlijk weer allerlei mensen die dat prachtig vinden. “Nog even geduld en dan volop genieten!”, belooft Janneke Govers.

Foto: Gert Huijzers


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren