Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard en gemeente Korendijk organiseren inloopbijeenkomst over de Leenheerenpolder

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

GOUDSWAARD – Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard en gemeente Korendijk nodigen u in samenwerking met de dorpsvereniging De Coorndijk  uit voor een inloopbijeenkomst over de Leenheerenpolder. Op deze bijeenkomst willen wij met de direct omwonenden van gedachten wisselen over inrichtingsvoorstellen die samen met initiatiefnemers uit het gebied tot stand zijn gekomen. De inloopbijeenkomst wordt gehouden op 8 juni 2017 van 19.30 uur tot 21.30 uur in verenigingsgebouw Rehoboth aan de Koningin Julianastraat 27 in Goudswaard.

Kansen en mogelijkheden benutten

Om de kansen en mogelijkheden in de Leenheerenpolder zo goed mogelijk te benutten, hebben gemeente Korendijk, SOHW, grondeigenaren, grondgebruikers, Waterschap Hollandse Delta, natuurorganisaties, Havenbedrijf Rotterdam en dorpsvereniging de Coorndijk met elkaar een aantal mogelijkheden uitgewerkt voor de herinrichting van de Leenheerenpolder. Uitgangspunt hierbij is dat de kenmerkende eigenschappen van het dorp en de streek behouden blijven en er ook ruimte is voor ontwikkelingen die het dorp en de streek ten goede komen, zoals wonen, recreatie en natuur. Dit heeft geleid tot een zogeheten Vlekkenplan en voorkeursscenario  die wij tijdens  de inloopbijeenkomst van 8 juni2017 met u willen bespreken.  

Aantrekkelijke en vitale dorpen

De Leenheerenpolder in  Goudswaard is een van de projecten uit de Gebiedsagenda Hoeksche Waard West/ Spuimonding. Binnen de Gebiedsagenda zetten inwoners overheden en grondeigenaren zich in voor het realiseren van projecten gericht op het ontwikkelen en versterken van de economie, natuur en recreatie. Ze doen dit samen met Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW), gemeente Korendijk, Havenbedrijf Rotterdam en Wereld Natuur Fonds. Het doel van de projecten is het behoud van aantrekkelijke en vitale dorpen waar mensen graag willen wonen, leven en werken.

Informatie

Meer informatie over de gebiedsontwikkelingen en de Gebiedsagenda Hoeksche Waard West/ Spuimonding kunt u vinden op: www.sohw.org. Voor vragen over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met:  Martin Roobol, SOHW, tel. 088-6471274, of Henk Groeneveld, gemeente Korendijk, tel. 140186 of Wim van Eijk, dorpsvereniging De Coorndijk, tel. 06 51809987.

Wij hopen u op 8 juni 2017 te mogen verwelkomen.

Foto: M. Verweijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren