Actie voor Malawi op CSG Willem van Oranje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Parachutisten die op het sportveld landen, leerlingen die urenlang offline gaan, een Zumba Marathon, een water-estafetteloop en hilarisch Bubble-voetbal. Dinsdag 13 juni staat op CSG Willem van Oranje helemaal in het teken van de actiedag ‘Water voor Later’, waarbij geld wordt ingezameld voor waterputten in het Afrikaanse Malawi.

Alle klassen op beide locaties van De Willem komen op 13 juni in actie voor dit goede doel. De afgelopen weken zijn de eerste activiteiten al van start gegaan. Brugklasleerlingen van locatie Poortwijk hebben tijdens Klein Waterlooplein cupcakes verkocht, tweedejaars op Zoomwijck en Poortwijk hebben met een  stroopwafelverkoop geld ingezameld. Zo hebben de verschillende klassen en leerjaren ieder hun eigen activiteit en worden er volop loten verkocht.

Een van de hoogtepunten op de actiedag wordt ongetwijfeld de Jumping Jack-loterij, waarbij om 13.00 uur drie parachutisten op het sportveld landen. Dit veld is digitaal in vlakken verdeeld, de landingsplek van de parachutisten bepaalt het winnende vlak.

De mavo-leerlingen die offline gaan, doen 8 uur afstand van hun mobiele telefoon en laten zich daarvoor sponsoren.

Iedere drie tot vier jaar organiseert De Willem een grote actie voor het goede doel. Als christelijke scholengemeenschap willen we immers oog hebben voor elkaar, dichtbij en ver weg. Malawi is in 2016 getroffen door extreme droogte met zeer slechte oogsten tot gevolg. Dit jaar lijkt de oogst beter te worden, maar er blijft sprake van ernstige watertekorten. Met de actie ‘Water voor Later’ wil de school een flinke financiële bijdrage leveren aan het werk van stichting Timotheos, die waterputten aan gaat leggen.

De actiedag ‘Water voor Later’ begint om 10.00 uur en wordt gehouden op beide locaties.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren