Tweede zomerstorm in twee jaar zorgt voor schade aan bomen in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De tweede zomerstorm in twee jaar tijd zorgde afgelopen dinsdag 6 juni in de regio Hoeksche Waard ook voor de nodige schade aan o.a. bomen. Enkele schuttingen, hagen met coniferen en ook zonweringen sneuvelen en bomen op ondermeer dijken in de omgeving van Strijen, ‘s-Gravendeel en Heinenoord verloren aardig wat takken.

De regionale Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior probeerde meteen ook een goed beeld te krijgen van hoe het met de oude, monumentale bomen gesteld was na de zomerstorm, maar het lijkt er inmiddels op dat de meesten het noodweer zonder serieuze schade hebben doorstaan. Bij enkele oude reuzen waren alleen wat dode takjes uit de kroon gewaaid. Dat er flink wat schade is ontstaan aan bomen is overigens niet vreemd, want hoewel deze zomerstorm niet zo extreem was als die in 2015, duurde hij wel langer. Ook woensdagochtend waaide het met windkracht zeven nog flink. Er was dan ook terecht gewaarschuwd door het KNMI en door weermannen/vrouwen voor extreem weer. In de regio verloren vooral jongere bomen en bomen van ‘middelbare’ leeftijd de nodige takken. Met name wilgen, populieren en linden in de omgeving van Strijen/Strijensas en ‘s-Gravendeel hadden het zwaar te verduren. De schade aan bomen is overigens vooral ontstaan door een combinatie van factoren; de extreme wind midden in de zomer (windstoten tot 95 km per uur), het gegeven dat de bomen vol in blad stonden en dan ook nog regen erbij, waardoor de kroon extra zwaar werd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren