Waardevolle cheque van CSG Willem van Oranje voor stichting Timotheos

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Bij een geslaagde goede doel-actie hoort ook een cheque met een mooi bedrag. Die werd vanmorgen op CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland door docent Dik Baksteen van het comité ‘Water voor Later’ overhandigd aan Nico Verdouw van stichting Timotheos. Tijdens de actiedag voor Malawi op 13 juni jl. is maar liefst € 25.000,– ingezameld.

,,Een bedrag om stil van te worden,’’ sprak penningmeester Verdouw tegen de aanwezige leerlingen van V2C, die tijdens de actiedag op de fiets een sponsortocht door de Hoeksche Waard hebben gehouden. ,,Dat zoveel jongeren op allerlei manieren zó actief zijn geweest voor hun verre naaste in nood. Ik vind het moeilijk de juiste woorden te vinden om jullie te bedanken.’’

Met het ingezamelde geld worden enkele waterputten gegraven en een irrigatiesysteem aangelegd in de buurt van Zalewa, een gebied diep in het zuiden van Malawi waar grote droogte is. Verschillende keren is de oogst in dat gebied mislukt, juist vanwege de droogte. Geen oogst betekent geen voedsel. De aanleg van de waterputten brengt weer hoop voor de mensen, schetste Verdouw. Voor de stroomvoorziening voor de pompen wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen, een duurzame oplossing waar De Willem zelf ook gebruik van maakt.

Tijdens de actiedag op 13 juni was er op beide locaties van de scholengemeenschap volop activiteit voor het goede doel. Er werden wedstrijden Bubble Voetbal gehouden, er was een Zumba-marathon, leerlingen leverden hun mobiel in, er waren cakes en koeken gebakken, en alle brugklassers zetten zich in bij de waterestafette. Als klap op de vuurpijl landden er drie parachutisten op het sportveld.

Docent Dik Baksteen roemde de inzet van de 1500 leerlingen, die ook voor de actiedag al actief waren met sponsors werven en geld inzamelen. ,,We hebben een prachtig bedrag opgehaald, maar deze actiedag zorgde ook voor saamhorigheid. Dat was mooi om te zien.’’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren