Ook in Strijen wil een Geitenhouderij zijn stal uitbreiden tot een megastal

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Strijen – Geitenhouderij Notenboom wil zijn stal aan de Keizersdijk waar nu ruim 700 geiten volgens de eigenaar verblijven uitbreiden tot een stal van ruim 1200 geiten. 

Onlangs kreeg de geitenhouderij al een waarschuwing van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid omdat er in de huidige stal meer dan 1200 geiten en bokken aanwezig waren wat volgens de eigenaar kwam door jonge geitjes. Als er bij een volgende controle weer een overtreding is krijgt de geitenhouderij boete’s.

De geitenboerderij ligt in de buurt van woningen en dan zijn er strenge eisen. Het college  van Strijen is na inlichting bij de gezondheidsdienst tot de conclusie gekomen dat het uitbreidingsplan ‘een goed woon- en leefklimaat voor de omgeving onvoldoende kan garanderen’

Gezondheidsklachten rondom geitenhouderij

Het RIVM concludeert na onderzoek dat bewoners rondom pluimveebedrijven meer kans hebben op klachten aan de luchtwegen. Een vervolgonderzoek wijst uit dat dit ook geldt voor geitenbedrijven. Omwonenden van geitenstallen hebben meer kans op een longontsteking. Waar dat aan ligt, is onduidelijk. Lees ook het Artikel van de NOS.

Mijnsheerenland

Er zijn in Mijnsheerenland ook plannen voor een stal met 2000 geiten aan de Provinciale weg tussen Heinenoord Busstation en de kruising Recreatieoord/ Blaaksedijk bij Mijnsheerenland. Daar zijn omwonenden al een petitie gestart die momenteel al meer dan 2000 keer ondertekent is. Lees hier het artikel wat wij daarover plaatste.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren