Plezier op school’ Tweedaagse training voor aanstaande brugklassers

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De overstap naar het Voortgezet Onderwijs is voor kinderen vaak een spannende gebeurtenis. Vooral voor kinderen die zich op de basisschool niet op hun gemak hebben gevoeld bij leeftijdsgenoten, die erg opzien tegen de middelbare school of moeilijk contact maken met andere leerlingen. Ze worden bijvoorbeeld geplaagd en gepest, kunnen moeilijk vriendjes krijgen of hebben regelmatig ruzie zonder dat ze het willen.

Speciaal voor deze kinderen organiseert Indigo Preventie (onderdeel van de Parnassia Groep) in samenwerking met Dienst Gezondheid & Jeugd zhz de tweedaagse training sociale vaardigheden: Plezier op School. De training is bedoeld voor kinderen uit de Hoeksche Waard en vindt plaats in de week van 14-18 augustus in Oud Beijerland.

De training vindt in de laatste week van de zomervakantie plaats omdat er dan sprake is van een overgangssituatie. Juist omdat de kinderen na de vakantie naar een andere school gaan, kan de training een goede voorbereiding zijn om een geheel nieuwe start te maken met leeftijdsgenoten. Bij de training leren de kinderen onder andere opkomen voor zichzelf, positiever denken en omgaan met moeilijke situaties. De groep bestaat uit maximaal tien kinderen en wordt gegeven door twee trainers. De training is gratis. Voorafgaand vindt er een eerste gesprek plaats met de kinderen en hun ouders.

Aanstaande brugklassers kunnen zich vóór de zomervakantie aanmelden via Indigo Preventie. T. (088) 357 17 00 of  E. preventie@indigorijnmond.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren