Gemeente Binnenmaas sluit 2016 af met positief resultaat van 1,9 miljoen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MAASDAM – Op donderdag 6 juli zijn in de gemeenteraad van Binnenmaas de jaarstukken 2016  vastgesteld. Het jaar 2016 is afgesloten met een positief resultaat van € 1.927.000. Bij de slotrapportage 2016 was nog sprake van een verwacht overschot van € 936.000. Het verschil van bijna een miljoen wordt vooral veroorzaakt door een hogere uitkering uit het gemeentefonds, positieve jaarresultaten van de gemeenschappelijke regelingen, lagere kosten voor de Wmo en een ontvangen subsidie voor de (al uitgevoerde) reconstructie van de Boonsweg in Heinenoord.

Omdat een aantal werkzaamheden niet (volledig) in 2016 kon worden uitgevoerd, wordt een deel van het jaarresultaat (€ 386.000) bestemd voor 2017. Het gaat hierbij om doorgeschoven werkzaamheden (ICT, boombeheer, activiteiten in het kader van Jongeren op Gezond Gewicht en de projectorganisatie sociaal domein Hoeksche Waard, algemeen en schoolmaatschappelijk werk en het beheerplan baggeren).

Het restant van ruim 1,5 miljoen wordt gestort in het vrije deel van de algemene reserve. Wethouder Henk van Etten is blij met het resultaat: “De financiële positie van Binnenmaas is onverminderd goed, mede te danken aan een solide financieel beleid. Binnenmaas beschikt over een voldoende gevulde pot om eventuele toekomstige tegenvallers te kunnen opvangen.”

Jaarrekening uitgebeeld in infographic

Om de informatie voor u toegankelijker te maken, is de jaarrekening samengevat in de infographic onder dit bericht. In deze infographic zijn de hoogtepunten van de jaarrekening in illustraties weergegeven. U kunt per beleidsterrein zien wat de belangrijkste onderwerpen in 2016 waren.

De uitgebreide jaarstukken vindt u op de pagina ‘Bestuur en organisatie / Financiën / Jaarstukken‘ van de gemeente Binnenmaas


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren