Tijdelijke Escaperoom in Oud-Beijerland in voormalig Rabobank kantoor

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Het voormalige Rabobankpand gelegen aan het Vierwiekenplein 101-104 met 2200 vierkante meter kantoorruimte in Oud-Beijerland wordt totdat de bestemming veranderd is naar woningen tijdelijk gebruikt voor een Escape Room. Binnen enkele jaren wil het vastgoedbedrijf Stebru de bank ombouwen tot woningen. 

De gemeente moet de vergunning voor de tijdelijke Escape room nog wel goedkeuren! Dus wanneer de escaperoom opengaat is nog niet bekend. De Rabobank wist vorig jaar zomer het pand aan de vastgoedhandelaar te verkopen.

Wat is nou een escape room? Je hoort het steeds meer. Waarschijnlijk van een van je vrienden of collega’s. Wat is een escape room, hoe is het ontstaan en wat maakt het zo leuk? Wij leggen je graag uit wat een escape room is.

Wat is het?

In een escape room kun je je letterlijk op laten sluiten, de deur gaat op slot en jij moet (samen met anderen) zo snel mogelijk uit de kamer ontsnappen. Meestal is dit binnen 60 minuten. Uiteraard kun je eenmaal binnen gebruik maken van cryptische aanwijzingen, die je stapje voor stapje richting de uiteindelijke sleutel helpen om de deur van binnenuit te kunnen open.

Slaag je daar binnen de gestelde tijd in? Gefeliciteerd! Dat lukt zeker niet iedereen! Want jullie hebben de escape room weten op te lossen binnen de tijd. Gelukkig zijn er steeds meer escape rooms in Nederland, dus je kunt snel je volgende escape room gaan doen.

Je wordt opgesloten met verschillende mensen in een kamer of omgeving waar puzzels en raadsels aanwezig zijn die jij moet zien te ontdekken en oplossen om de kamer binnen een bepaalde tijd te verlaten.

Foto OOMS.NL


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren