Schip in brand in de haven van Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Dinsdagavond 22 augustus werden de dienstdoende ploegen van Brandweer korps Oud-Beijerland gealarmeerd voor een scheepsbrand in de haven van Oud-Beijerland.

Door waarschijnlijk een stuk textiel tegen de uitlaat. Was er brand ontstaan in de machinekamer van een 13mtr lang pleziervaartuig. Het vaartuig lag bij het ontdekken van de brand langszij. Door adequaat optreden van mede-schippers werd het vaartuig veilig en snel voor een leegstaande steiger gelegd. Aangezien bij aankomst van het eerste brandweervoertuig de rookontwikkeling in de machinekamer steeds heftiger werd, werd uit voorzorg ook het schuimblusvoertuig ter plaatse gevraagd.

Terwijl een in de buurt varende boot van de Zeehavenpolitie assisteerde vanaf de waterkant, deed Politie Hoeksche Waard dat vanaf de wal. Het naastgelegen terras van Werelds aan de Kade werd in verband met de toenemende rook tijdelijk ontruimd.

AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond kwam ter plaatse om 4 personen, waaronder 2 hulpverlenende collega’s van de zeehavenpolitie, na te kijken in verband met het inademen van rook. Gelukkig hoefde niemand voor nadere onderzoek naar het ziekenhuis!

Nadat er in het vaartuig rondom de vuurhaard diverse demontage werkzaamheden waren uitgevoerd, kon het sein brandmeester worden gegeven. Hierop rukte het schuimblusvoertuig weer in. Nadat alles was overgedragen aan de politie, welke de verdere afhandeling regelde, rukte ook de tankautospuit weer in.

Gelukkig is grotere schade weten te voorkomen door o.a. adequaat handelen van eigenaar en overige recreanten.

FOTOS EN TEKST Brandweer Oud-Beijerland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren