Piershil verliest oefenwedstrijd bij hoofdklasser Rijsoord

1 Min Read

RIDDERKERK – Piershil heeft de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Rijsoord met 3-0 verloren, de stand halverwege was 1-0. Het duel van de kraaien tegen de kraaien, de bijnaam voor de inwoners van beide dorpen, was nuttig voor Piershil, ondanks het verschil in competitieniveau. ,,Ten opzichte van dinsdag, toen we 4-2 wonnen van OSV, alweer een stuk beter. We spelen toch tegen een hoofdklasser, we hebben het zeker niet onverdienstelijk gedaan”, zo reageerde trainer Richard Verhoeven na afloop. Het duurde twintig minuten voordat de eerste treffer werd gescoord, Stephan Ooms passeerde doelman Nijman in de korte hoek: 1-0.

In de tweede helft wist de thuisploeg de ingevallen doelman Peter Konings nog twee keer te passeren. Na 55 minuten werd het 2-0 door Romain van Bruggen, een schot van Zepp Jacobs door de benen van de doelman betekende een kwartier voor tijd 3-0. Ook raakte Ibrahim El Koubai namens de thuisploeg nog de lat, terwijl de aanvallende hoogtepunten van de Piershillenaars schaars waren. ,,We zijn natuurlijk nog niet compleet. Voorin moeten we wat scherper zijn en een goal maken”, zo was het slotwoord van de Piershilse trainer.