Jubileum editie Jaarmarkt Mijnsheerenland zaterdag 16 september bol van de activiteiten!!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

MIJNSHEERENLAND – Rondom de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland is op zaterdag 16 september volgens traditie de Jaarmarkt. Dit jaar wordt de Jaarmarkt voor de 10e keer georganiseerd en heeft onder het thema “Ontmoeten & Begroeten” ruim 85 activiteiten op het programma. De Jaarmarkt vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur 

Standhouders bestaan uit mensen met een bijzondere hobby, vrijwilligersorganisaties en (sport)verenigingen. Dit, in combinatie met de commerciele bedrijven, ontstaat er een aansprekende mix van activiteiten: het Rad van Avontuur, rondleiding door de Laurentiuskerk, ponyrijden, een kleurplatenwedstrijd voor de kinderen, prijsuitreiking van de Grote verloting, horecaplein en jeugdspelen. In de middag is er muziek door Ben the Banjoman en worden er dansdemonstraties gegeven door Lisa Lotte Dance en Events. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een ‘HAPPY HOUR’ op het horecaplein. 

Clown Jopie en Tannte Angelique 

Om deze jubileumeditie tot een exta groot feest te maken heeft de organisatie de landelijk bekende Clown Jopie en Tante Angelique bereidt gevonden een optreden van een uur te verzorgen op de Jaarmarkt. Het optreden is gratis toegankelijk en start om 13.00 uur. Dit wilt U en uw kind niet missen!! 

Harry Groenenbergloop 

In de ochtend wordt door Binnenmaas Run for Life weer de Jaarmarktloop georganiseerd. Dit jaar zijn er twee afstanden: 5 km en 10 km. De start is om 11.00 uur op het Kerkplein. De Kidsrun (800 mtr.) wordt ook weer gehouden. De start van de Kidsrun is om 10.30 uur. 

Harry Groenenberg, inwoner van Mijnsheerenland overleed in 2016. Deze 4e editie van de voormalige Jaarmarktloop wordt dit jaar georganiseerd als herinnering aan Harry Groenenberg. Als goede vriend van Roparun Team 92 heeft hij zich veelvuldig ingezet om de Roparun tot een groot succes te maken. 

Expositie Doopjurken 

Altijd al meer willen weten over doopjurken? Het unieke verhaal horen achter een doopjurk die al generaties binnen families gebruikt wordt? Waarom worden de namen van dopelingen er ingeborduurd? En een doopjurk laten vervaardigen van een trouwjurk? Ook als u niet gelovig bent is het de moeite waard om deze (unieke) expositie (in de Laurentiuskerk) tijdens de jaarmarkt te bezoeken! 

Dak voor het dorp 

Zaterdag 16 september is tijdens de Jaarmarkt ook het “Comité Dak voor het Dorp” aanwezig en heeft tot doel de dorpsfunctie van de Laurentiuskerk terug te brengen en dit gebouw zijn centrale plaats terug te geven. Afgelopen jaar vond er o.a. een grote renovatie van het dak plaats. 

Wilt u meer weten over het verhaal van het kerkgebouw en het onderhoud, dan wordt u uitgenodigd om in de kerk te luisteren naar korte presentaties van het comité of bezoek kraam 46 tijdens de Jaarmarkt. 

Meer informatie

Nadere informatie is te vinden op www.jaarmarktmijnsheerenland.nl en op Facebook: https://www.facebook.com/marktmijnsheerenland 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren