Oud-Beijerlandse echtpaar Witvliet 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Witvliet is het vandaag – maandag 4 september 2017 – een feestelijke en gedenkwaardige dag… het is namelijk 60 jaar geleden dat de heer W.J. (Wim) Witvliet (82) en mevrouw L. (Laura) Witvliet-Molenaar (84) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 15 juni 1935 in Rotterdam-Zuid; daar stond ook de wieg van de bruid op 5 januari 1933. Reden voor burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld om het diamanten bruidspaar een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde zij hen een boeket bloemen.

Tafeltennis

De vonk sloeg in augustus 1953 over tijdens een ontmoeting bij de CJMV/tafeltennisvereniging Feyenoord; de liefde is sindsdien nooit meer overgegaan. De bruidegom was 22 en de bruid 24 toen zij trouwden. Het bruidspaar vestigde zich in hun geboortestad Rotterdam-Zuid. Om dichter bij hun kinderen te wonen (drie van vier woonden in de Hoeksche Waard) verhuisde het echtpaar in januari 1992 naar Oud-Beijerland.  

 

Werkzaamheden

Tot aan zijn vervroegde pensionering verdiende de bruidegom zijn dagelijks brood als hoofd administratie bij een middelgroot bedrijf met vestigingen in Nederland en het buitenland. Regelmatig verbleef hij – minimaal één keer per kwartaal en vaak meerdere dagen – voor zijn werk in het buitenland. De bruid werkte bij VNS, maar stopte in juli 1958 vanwege de komst van hun eerste kind. Sindsdien nam zij de zorg voor het gezin en het huishouden voor haar rekening.   

 

Kinderen

Het echtpaar Witvliet kreeg vier kinderen (drie dochters en een zoon) en daarnaast is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

 

Hobby’s

Het bruidspaar is gelukkig nog gezond. Zij leven mee met en zijn geïnteresseerd in kinderen en (achter)kleinkinderen. Zij zijn lid van de PCOB en kerkelijk meelevend. Daarnaast wandelen en fietsen zij ook regelmatig. De hobby’s van meneer Witvliet zijn vissen, puzzelen, geschiedenis, genealogie en fietsen. Mevrouw Witvliet leest, borduurt, puzzelt en fietst graag. In hun ‘jonge jaren’ deelden zij hun gezamenlijke passie voor tafeltennis.    


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren