Strijenaar Tijs Kleinjan Zuid Hollands Kampioen karten

Strijen – Strijennaar Tijs Kleinjan is op zondag 3 september Zuid Hollands Kampioen Karten geworden! Hieronder lees je het verslag van zijn dag!

ZUID-HOLLANDS KAMPIOEN 2017!

De kwalificatie verliep wat moeilijker dan gedacht en mijn kart lag niet helemaal lekker. Toch kon ik de 1e plaats pakken op een verschil van 0,006 sec.

De eerste race had ik een goede start en kon ik de kop positie behouden. Na enkele ronden kwam de nummer twee dicht achter me. Tegen het einde van de race werd ik ingehaald en lag ik tweede. Met nog een paar ronden te gaan kwam ik dicht genoeg achter de nummer 1 en zette ik mijn actie in. Helaas schatte ik de afstand niet goed in en verremde ik mezelf waardoor ik tegen de nummer 1 aankwam. Ik kon mn weg vervolgen en als 1e finishen. Achteraf kreeg ik voor mijn fout een tijdstraf waardoor ik terug viel naar de 3e plek.

Met het opstellen van race 2 was het donker en een beetje aan het spetteren. Het zou een gok worden of we op droog of nat bandenspanning zouden gaan. Mijn monteur koos voor de zekerheid de droog weer afstelling en hiermee ging ik van start. Toen ik de motor had gestart en was weggereden voor de opwarm ronde begon het toch harder te regenen. Ik moest mijn hoofd erbij houden en zorgen dat ik niet van de baan ging. Met de start kwam ik goed weg en kon ik al een plekje goedmaken. Een aantal ronden daarna kon ik ook de nummer 1 inhalen. De hele race moest ik vechten voor de 1e plek want de rijders achter me waren zeer snel. Uiteindelijk werd ik als eerste afgevlagd en won ik de race.

De derde race mocht ik als eerste starten en kon ik na de start een klein gaatje slaan. Halverwege de race was de nummer twee op mn bumper gekomen en kon ik hem een paar ronden achter me laten. Helaas kreeg ik een tik die ik niet op kon vangen waardoor ik iets naar buiten vloog. Het gat naar de nummer 1 was iets te groot geworden om nog een aanval in te kunnen zetten, maar met de gedachte in mn hoofd dat ik zuid-hollands kampioen zou worden finishte ik als tweede.

Het was weer een goed weekend waarin we wederom zijn uitgelopen in het club kampioenschap.

De volgende race is de NK op berghem komend weekend 10 september.