Korfballers Ventura Sport uit Strijen winnen moeizaam in Gouda

Gouda – Afgelopen zaterdag is de competitie 2017-2018 weer begonnen. Met een nipte overwinning in Gouda tegen Gemini 12-13 is Ventura Sport goed begonnen aan de competitie. Al waren er nog wel verbeterpunten, de punten werden in ieder geval meegenomen naar Strijen.

Onder leiding van de nieuwe trainer Arie Kranendonk en met 3 nieuwe jonge spelers is Ventura Sport begonnen met moeizame maar verdiende overwinning. Er zijn 3 jeugdspelers die officieel debuteerde in het vlaggenschip, namelijk Nathan Visser, Sanne van der Maas en Lotte Buitendijk. Alle speelden zeer verdienstelijk en aan weinig was te merken dat er zenuwen aanwezig waren.

De start was afgelopen zaterdag overigens niet goed, al snel nam Gemini de leiding in de wedstrijd. En het leek alsof er nog erg gewend moest worden aan de nieuwe samenstelling. Aanvallend, met name het eerste aanvalsvak, was het moeizaam en dat gecombineerd met een niet al te strakke verdediging leidde tot een 5-1 achterstand. Na 27 minuten spelen was het 8-2 in het voordeel van Gemini, gelukkig raakte de ploeg niet in paniek. En tot aan de rust begon het eigenlijk beter te draaien, wat resulteerde in een 9-6 ruststand.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en met iets meer scherpte in de aanval en verdediging zou Ventura Sport weer terug kunnen komen in de wedstrijd. Het betere spel van laatste 8 minuten bleken gelukkig een voorbode voor het spel na rust en Ventura Sport kwam na 10 minuten in de 2e helft langszij bij 10-10. Gemini was het even kwijt en Ventura Sport had het betere van het spel, de wedstrijd kantelde in het voordeel van de Strijenaren. Bij 11-13 leek het gat geslagen te zijn en met voldoende mogelijkheden om verder uit te lopen van de tegenstander, maar niets bleek minder waar. In de resterende tijd (maar liefst 18 minuten) was alleen Gemini nog in staat om te scoren, 12-13. De laatste minuten waren er kansen over en weer, maar er werd niet meer gescoord, waardoor de punten meegingen naar Strijen.

Al met al, ondanks de moeizame overwinning, 2 punten na de eerste wedstrijd is een goede start. En met nog voldoende ruimte voor verbetering zal de ploeg van trainer Arie Kranendonk meer en makkelijker moeten gaan scoren. De volgende tegenstander is NIO uit Rotterdam, die ook haar eerste wedstrijd heeft gewonnen. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Nathan Visser/Lennert Leunis 3, Siebe Buitendijk/Arnold in’t Veld 2, Naidja van Aelst/Sanne van der Maas en Lotte Buitendijk ieder 1.