De meest milieuvriendelijke afvalbak van Nederland.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Maasdam – Industriële verpakking welke speciaal is ontwikkeld om kosten en milieu te besparen! blijkt na een kleine aanpassing, bedacht door Arjon Groeneweg uit Maasdam uitermate geschikt te zijn voor afvalbakken om afval te kunnen scheiden, wat inmiddels ook in de praktijk al is bewezen.

Deze oersterke boxen worden gebruikt voor diverse afvalstromen, in de vorm van een stand alone afvalbak of als een afvalstraatje in een kantoor, school of openbare ruimte.

Daarnaast zijn ze ook nog ideaal om voor andere doeleinden te gebruiken zoals: opbergen, voorraad, transport, plantenbak en decoratief gebruik.

Zo wordt een natuurproduct wat milieuvriendelijk is verwerkt ingezet om ook nog eens het milieu te sparen. En na jaren van gebruik is de afvalbak 100% recyclebaar.

De afvalbakken kenmerken en onderscheiden zich door de volgende eigenschappen:

* Trendy uiterlijk en een natuurlijke uitstraling
* Afmetingen: 370 x 370 mm en hoog 260 tot 1200 mm
* Volumes: variërend van 20 tot 150 liter
* Materiaal: meerlagig Kraftliner, klimaatvast verlijmd
* De basis box bevat diverse keurmerken: Hoogste UN-keurmerk, Resy toegelaten, FSC, OK biobased * Invallend deksel geeft een glad buiten oppervlak
* Eenvoudig te openen en te sluiten
* Gemakkelijk hanteerbaar door afgeronde hoeken
* Hoge drukweerstand bij stapeling tot wel 400 kg
* Optimaal volumegebruik bij transport/opslag

MILIEU EN DUURZAAMHEID

De afvalbakken zijn gemaakt van mono materiaal kraftliner, dit is een ́virgin ́ en zuivere papiersoort welke afkomstig is van bomen, alles FSC goedgekeurd, de bomen worden dus herplant. Dit kraftliner maakt dat de boxen zeer geliefd zijn voor recycling doeleinden, omdat de vezels nog lang zijn. Daarnaast is de grondstof zuiver, zeer sterk en vrij ongevoelig voor vocht (het gedraagt zich nog als hout). De lijm is een voedsel goedgekeurde versie.

De productie van de boxen is schoon, vrijwel zonder CO2 emissie. De enige avalstoffen zijn stukjes stansafval welke weer gerecycled worden. De boxen zijn CO2 negatief. In feite is voor het uiteindelijke eindproduct meer CO2 uit de lucht genomen dan neutraal.

Na gebruik kan het nog vele malen worden hergebruikt, daarna volgt diverse malen recycling als papier, totdat de vezels te kort worden. Dan is de bio industrie of verbranding met warmte opbrengst een mooie milieu vriendelijke oplossing.

Uitgebreide informatie kunt u vinden op: www.afvalbox.net


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren