Wat kan je tijdens de Open Monumentendag in Oud-Beijerland bekijken ?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Oud-Beijerland kent een rijke cultuurhistorie. Een groot aantal panden herinnert ons aan dit verleden. Wie kent ze niet, de oude monumenten die het karakter van het centrum van Oud-Beijerland zo typeren.

Neem bijvoorbeeld het monumentale en beeldbepalende Oude Raadhuis. En de statige herenhuizen langs de Vliet, bij de haven en de H.B.S.-laan, die ons in gedachten meenemen naar vroeger dagen waarin Oud-Beijerland economisch op de kaart werd gezet. ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ is dit jaar het thema van de (landelijke) Open Monumentendag op zaterdag 9 september 2017. Tussen 10.00 en 16.00 uur worden in Oud-Beijerland deuren van monumentale panden geopend, die normaal niet of nauwelijks toegankelijk zijn. Om 10.00 uur wordt de Open Monumentendag officieel (door wethouder Piet van Leenen) en muzikaal (door het Koperkwintet van muziekvereniging de Bazuin vanuit het Oude Raadhuis) geopend.

Bekijk voor meer informatie onderstaande flyer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren