Fortuinlijke overwinning voor Piershil bij BVCB

BERGSCHENHOEK – Piershil is het competitieseizoen 2017-2018 begonnen met een fortuinlijke 0-1 overwinning in Bergschenhoek. Bij titelkandidaat BVCB hadden de roodwitten weinig in te brengen, de vreugde vanwege de driepunter was er niet minder om. Vanaf de aftrap werden de Piershillenaars door de ploeg van trainer Jan Everse onder druk gezet. Het leidde tot kansen en mogelijkheden, niet tot treffers. Na 26 minuten (!) kon Piershil voor het eerst een aanval opzetten, een technisch hoogstandje van Jan Jaspers betekende ook meteen 0-1. De thuisploeg gooide er nog een schepje bovenop, het kwam niet verder dan een schot op de binnenkant paal van Jeremy Stork.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Het bleek voor BVCB zo’n wonderlijke wedstrijd te worden waarin de bal niet in het doel wilde. Het regende kansen, een gretige duik over een onverstandige sliding van Loek Visser leverde na 64 minuten een strafschop op. Nicky Walbeek mocht het vonnis voltrekken, doelman Peter Konings kwam echter als winnaar uit de tweestrijd. Toen Piershils goalie eindelijk werd geklopt, uit een prachtige vrije trap van diezelfde Walbeek, bracht de lat redding. Zelfs het wegzenden van Stephan Baaij, hij kreeg zijn tweede gele kaart na 81 minuten spel, deerde Piershil niet. ,,Dat was afzien. Maar we hebben keihard gewerkt om een resultaat te halen”, zo sprak een gelukkige trainer Richard Verhoeven na afloop.