Hoeksche Waardse derby ‘s Gravendeel – NSVV, onbeslist

5 Min Read

‘s-Gravendeel – De voorbereiding van NSVV waarbij een vierdeklasser een uitschakeling in het bekertoernooi veroorzaakte, was wisselvallig. Tegenstander ‘s Gravendeel daarentegen bekert wel gewoon verder. De vraag werd daarom vooraf gesteld of NSVV dit seizoen net als twee jaar geleden mee kan doen om de prijzen en de derde klasse. Twee jaar geleden won NSVV uit en thuis tegen ‘s Gravendeel.

Deze wedstrijd slaagde NSVV door de beste kansen te creëren met een bal op de paal en de lat en een redding op de lijn van een ‘s Gravendeel verdediger. Na een rode kaart moest NSVV de laatste tien minuten plus blessuretijd echter nog hard werken om toch niet met een nederlaag te beginnen.

De eerste tien minuten schoot NSVV uit de startblokken. De mooiste kans was na een goede combinatie uit het boekje. Lesley van der Stoep speelde de bal goed in op Jeroen Voshart. Jeroen Voshart gaf en mooie dieptebal op de opstormende Kjetil Mol. De voorzet nam Mitchel Louwerens op de pantoffel en zijn harde bal ging schuin van links ging rechts naast de paal. Halverwege de eerste helft kreeg ‘s Gravendeel meer grip op NSVV en dit resulteerde in een aantal cornerballen. Eenmaal ging een scherpe voorzet aan de verdediging van NSVV voorbij, maar gelukkig voor NSVV ook aan alle aanvallers van ‘s Gravendeel. Vijf minuten voor rust kreeg NSVV de grootste kans. Kelvin van der Giesen stuurde Mitchel Louwerens goed diep. De voorzet van Mitchel Louwerens vanaf links bereikte de bij de tweede paal vrijstaande Mitchel Keikes. Mitchel Keikes kopte de bal recht op de paal.

De tweede helft gingen beide partijen voor de winst en werden er meer kansen gecreëerd. De eerst poging was een richting de kruising draaiende bal van rechts van Kelvin van der Giesen. Martin Calmera dook voor ‘s Gravendeel bij de eerste paal voor een verdediger van NSVV en tikte de bal net naast het doel. Heel NSVV stond al te juichen toen een vrije trap van Koen Witsiers op het hoofd viel van Marco Mann. Met een boogje belandde zijn kopbal uiteindelijk op de lat en in de rebound schoot Mitchel Louwerens hard op de voeten van ‘s Gravendeel keeper Ricardo Bakker. Een andere vrije  trap van Mitchel Louwerens draaide precies over de verdediging van ‘s Gravendeel en Kelvin van der Giesen kwam een teenlengte tekort om geheel vrij voor het doel in te schieten. In de 56ste minuut kwam NSVV goed weg. Martin Calmera gaf een goede voorzet vanaf links op de geheel vrijstaande Rob Krens. Hij schoot de bal echter links naast het doel. Koen Witsiers was na een mooie dieptebal de uitgekomen ‘s Gravendeel keeper Ricardo Bakker al op de rand van de zestienmeterlijn gepasseerd. Koen Witsiers was wel naar links uitgeweken en moest een draai maken om op het doel te schieten. Inmiddels was een verdediger van ‘s Gravendeel naar het lege doel gerend en kon de poging van Koen Witsiers van de lijn halen. In de 80ste minuut kreeg Roderick Bekker na een  overtreding direct een rode kaart van scheidsrechter Kleinkramer. De laatste tien minuten plus blessuretijd moest NSVV alle overgebleven energie gebruiken om niet tegen een zeperd aan te lopen.

Aan het einde van het seizoen weten we wat dit punt waard is. De kop van de hernieuwde kennismaking met de derde klasse is eraf. Volgende week de gecreëerde kansen afmaken en NSVV gaat een mooi seizoen tegemoet. Volgende week speelt NSVV thuis tegen Botlek. De laatste twee wedstrijden van afgelopen seizoen was een tweeluik tegen hetzelfde Botlek, waarbij NSVV het onderspit delfde. Botlek is thuis begonnen met een 2-4 nederlaag tegen Binnenmaas. Reden genoeg voor NSVV om volgende week volle kracht vooruit de eerste drie punten van het seizoen bij te schrijven. We verwelkomen iedereen graag om het team te ondersteunen.