De bal rolt weer soepel bij NSVV

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De vutters van NSVV zette de eerste lijnen op het hoofdveld.

CROMSTRIJEN – Aanstaande zaterdag 30 september is de oplevering van twee vernieuwde velden bij NSVV. Het hoofdveld heeft een nieuw natuurgrasveld inclusief beregeningsinstallatie. Op veld 6 voetballen de jongste pupillen op een heel nieuw kunstgrasveld.

In de zomerstop is hard gewerkt aan de renovatie van het hoofdveld. “Voorheen was het veld hard en hobbelig”, aldus voorzitter Arie Kruithof. “Nu rolt de bal weer zoals het hoort en verkeert de grasmat in optimale conditie.”

Natuurlijke look

NSVV koos voor kunstgras met een natuurlijke look voor veld 6. De gebruikte infill is EPDM (kunststof) en wordt geleverd in een fijne groene korrel. Dit veld kent niet de officiële afmeting van een KNVB veld maar voldoet als trainingsfaciliteit én is uitstekend in te zetten als veld voor het pupillenvoetbal nieuwe stijl. Door te kiezen voor kunstgras en dit veld in te zetten voor de pupillen wordt ook gelijk het capaciteitsprobleem opgelost. Andere velden zijn nu vrij voor de hogere teams.

Hulp 

De vereniging kan de kosten niet alleen dragen. Daarom vroeg zij het college van Cromstrijen in het voorjaar van 2016 om de mogelijkheid te onderzoeken om een natuurgrasveld om te vormen naar een kunstgrasveld. “Verenigingen spelen een grote rol in de samenleving”, aldus wethouder Pieter Paans (sport). “Het is goed om te zien dat alle partijen hun eigen rol hebben opgepakt en dat we dit gezamenlijk tot een mooi resultaat konden brengen. Nu is het aan de verenging om mooie sportieve resultaten te boeken.”

Achtergrond 

 De gemeente is eigenaar van de velden en doet de investering. Stichting Beheer Sportcomplex NSVV betaalt de investering terug aan de gemeente. Dit doet zij door het verhuren van de velden aan NSVV en het onderhoud in eigen beheer te doen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren