Start nieuw weerbaarheidsproject voor basischoolleerlingen in Korendijk

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

KORENDIJK – Kinderen in de laatste groep van de basisscholen in Korendijk zien een nieuwe periode in hun leven tegemoet, waarbij zij kennis moeten gaan maken met een voor hen nieuwe en spannende  wereld op het voortgezet onderwijs.

Nieuwe vaardigheden, zowel op sociaal gebied als verkeersveiligheid, moeten de toekomstige scholieren zich eigen gaan maken. Zij zullen onder andere weerbaar en zelfstandig moeten zijn als zij de veilige bekende wereld van het eigen dorp gaan verlaten.

Welzijn Hoeksche Waard en V&R Welzijn zien het belang van een goede voorbereiding op deze schoolperiode. Vanuit beide expertises gaan ze weerbaarheidstrainingen op maat geven in de vorm van twee bijeenkomsten. Deze workshops worden vanuit de gemeente Korendijk ondersteund.

Wanneer de bassischool van uw kind besluit mee te werken aan dit nieuwe project binnen de gemeente Korendijk krijgt u via de school meer informatie van ons over onze aanpak, wat we precies gaan inzetten, welke periode we hiermee aan de slag gaan et cetera. 

Ouders krijgen via de  deelnemende basisscholen informatie over dit nieuwe project binnen de gemeente Korendijk. Het project gaat draaien in groep 8 in de periode oktober en november.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren