Slap Piershil verliest van Sparta

PIERSHIL – Piershil heeft tegen de amateurs van Sparta de eerste nederlaag moeten slikken. ,,Een onnodige nederlaag, na een veel te slappe eerste helft. Zo win je nooit wedstrijden”, zo sprak de verliezende trainer Richard Verhoeven na afloop. De Rotterdammers kwam na een kwartiertje op voorsprong, Robin Verhorst knikte raak uit een corner: 0-1. Piershil kon voorin geen vuist maken, dat lijkt nu al het grote probleem van dit seizoen te gaan worden. Het was te danken aan doelman Peter Konings dat de achterstand niet hoger opliep, de kansen stapelden zich op. Vijf minuten voor rust werd het vanaf de stip toch 0-2, Jim van Oeveren trapte raak.

In de tweede helft meldde Piershil zich ook in de wedstrijd, dat leverde voldoende kansen op om alsnog langszij te komen. Koedam mikte net naast, Both raakte de lat en ook invaller Geert Bakker was dicht bij een treffer. Maar ook de bezoekers deden van zich spreken, de genadeklap bleef echter uit. Daardoor kon Piershil blijven hopen, de aansluitingstreffer kwam echter te laat. Geert Bakker trapte in twee instanties een strafschop raak, waarbij doelman Massimo van Ewijk ongelukkig terecht kwam. Zijn schouderblessure was een vervelend einde van een teleurstellende pot voetbal. ,,We hadden duidelijk niet het geluk van vorige week”, zo besloot Verhoeven.